Оказва се, че зад ареста на Димитър Вучев – Демби

...
Оказва се, че зад ареста на Димитър Вучев – Демби
Коментари Харесай

Марокански дилъри на дрога вкарали кримката Демби в затвора

Оказва се, че зад ареста на Димитър Вучев – Демби в италианската столица предходната есен и светкавичната му екстрадиция у нас, останала дълго време в загадка за родните медии, стоят дилъри на дрога от Мароко, които управляват уличната търговия на хашиш и кокаин в Рим.

 

Преди седмица от Софийската градска прокуратура изненадващо оповестиха, че Демби лежи в Софийския затвор от 23 ноември 2023 година, където излежава 6-годишна присъда за държане и продажба на опиати, разпространяване на прекурсори за произвеждане на наркотични субстанции и за причиняване на лека телесна щета на служител на реда. Присъдата му е по дело, стартирало през 2017 година в Софийски градски съд и завършило предходната пролет, когато Върховният касационен съд дефинитивно е постановил, че Демби би трябвало да лежи 6 години в пандиза.

 

Месеци преди присъдата на Вучев да влезе в действие, той е офейкал от България дружно със фамилията си. Заловен е на 13 октомври м.г. от полицията в Рим, откакто от Софийската градска прокуратура са издали европейска заповед за ареста му и в края на ноември м.г. той е бил екстрадиран за България, където незабавно е бил въдворен в Софийския затвор.

 

На свои съкилийници в пандиза Димитър Вучев разказал, че задържането му в Рим се е случило поради негов спор с мароканска тайфа за търговия с опиати, пласираща кокаин и хашиш в столицата на Италия. Демби твърдял, че е бил публикуван на тамошните полицейски управляващи от мароканците, само че не тъй като им бил съперник в бизнеса, а защото набил един от мургавите пласьори.

 

Вучев неколкократно бил излъган от мароканците с хашиш, който купувал за свои персонални потребности. Няколко дни, откакто пребил дилъра си на лека дрога, в дома му нахлули ченгета и го арестували зрелищно. Демби прекарал 40 дни в ареста за чужденци в Рим и след това бил екстрадиран у нас по бързата процедура.

 

„ Избягах от България не тъй като се опасявам, че ще лежа в пандиза, а тъй като имаше издадена поръчка за убийството ми от Златко Баретата “, безапелационен бил Димитър Вучев – Демби пред съкилийниците си. Той твърдял, че през последните години някогашният командос на три пъти е провел несполучливи атентати против него.

 

Димитър Вучев – Демби нашумя като един от босовете на дрога в София още в края на 90-те години на предишния век и от този момент името му постоянно цялостни престъпните летописи.

Сред знаковите каузи против Вучев от дейния му интервал като наркобос бяха стрелбата с „ Калашник “ против съперника му Илиян Версанов пред бирария „ Двете халби “ и атентат против Малкия Цимбик. В оня интервал Демби работи в съдружничество с Антон Милтенов – Тони Клюна, като двамата се регистрират на Константин Димитров – Косьо Самоковеца. След като Самоковеца. След като Самоковеца бе разстрелян от наемен палач в Амстердам през 2003 година, Демби и Тони Клюна поемат бизнеса, само че царуват като босове на дрогата в София по-малко от година и половина.

 

На 30 юли 2005 година Антон Милтенов – Клюна е разстрелян дружно с двамата си охранители Иван Тодоров – Призрака и Николай Добрев – Цайса в сладоледената къща „ Джимис “ на ул. „ Ангел Кънчев “ в центъра на София. След показната мафиотска екзекуция на Тони Клюна, Демби е заставен да се крие дълго време, а наркоорганизацията му се разпада, като множеството от пласьорите му минават към други гангстерски структури.

 

Демби се завръща за малко като фактор в наркобизнеса в интервала 2007-2009 година, когато за консултант на Петко Сертов в ДАНС, е назначен Алексей Петров.

Неофициално се твърди, че Трактора обезпечава полицейски чадър на Демби и пробва да го наложи още веднъж като необут на дрогата в София, с цел да управлява столичния ъндърграунд.

 

Докато Алексей Петров командва в ДАНС, Демби става очевидец против Златко Баретата и вербува няколко от членовете на наркосиндиката „ Фирмата “ да дават показания против някогашния командос. Благодарение на Демби, Златомир Иванов и дясната му ръка Антон Савов – Тони Мамата, са задържани през 2009 година, а след това се снабдяват с присъди като уредници на мрежа за трафик и разпространяване на опиати.

 

Много от очевидците, вербувани от Демби против Златко Баретата, обаче се отмятат от първичните си показания, откакто Алексей Петров е задържан в границите на полицейската интервенция „ Октопод “. Един от пропелите против Баретата – Димитър Йоневски, прави внезапен завой в показанията си и през 2011 година афишира, че Демби му е предложил 200 000 евро, с цел да бъде проведено ликвидирането на Златомир Иванов. Офертата пристигнала напролет на 2009 година и се случила малко преди Баретата да бъде закопчан.

 

Друг от вербуваните от Демби очевидци против Златко Баретата – Юлиян Зашев, пък бе изваден като обвиняем по делото „ Фирмата ”, откакто стана неизвестен очевидец против Ивайло Борисов – Ториното, лейтенант в организацията на Златомир Иванов. Зашев беше обвиняем дружно с Тихомир Георгиев – Тишо Боксьора и за зверското кръвопролитие на Емил Герасимов – Емо Черния, осъществено през лятото на 2007 година в град Момин проход. Тогава Тишо Боксьора и Юлиян Зашев атакуват Черния пред дома му центъра на града и го убиват, наръгвайки го 17 пъти с нож. Заради тази злокобна екзекуция Боксьора беше наказан на 18 години затвор.

 

„ Имахме поръчка да отрежем ушите на Емо Черния, защото той продаваше опиати от името на Златко Баретата. Щяхме да вземем по 3000 лв.. Боксьора обаче превъртя и напряко разфасова Черния. Аз не взех присъединяване в убийството, което се случи пред очите ми “, афишира в съда Юлиян Зашев.

 

Заради несполучливия опит Златко Баретата да бъде вкаран в пандиза и изваден от бизнеса с дрога, Демби се трансформира в личност нон грата в родния ъндърграунд, а столичната полиция го погва по правилник. След 2015 година против Демби са формирани няколко правосъдни производства, а той се трансформира в ходеща цел. Изпаднал зад борда, едвам съумява да се устоя и даже мъчно си заплаща битовите сметки. Съпругата му пък се принуждава да стартира работа.

 

Неудачите у нас карат Вучев да продаде къщата си в „ Симеоново “ и да се изнесе с цялото си семейство от България в опит да стартира нов живот. Демби живее към година в Нидерландия, след това се мести в Испания, а предходната пролет се открива в Рим, където го заварва новината, че е дефинитивно наказан на 6 години затвор за търговия с дрога. Ако присъдата му не бъде понижена, Димитър Вучев ще лежи в пандиза до 2030 година

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

 

Тагове: Димитър Вучев – Демби Илиян Версанов Малкия Цимбик Антон Милтенов – Тони Клюна Константин Димитров – Косьо Самоковеца Иван Тодоров – Призрака Николай Добрев – Цайса Алексей Петров ДАНС Златомир Иванов – Златко Баретата Димитър Йоневски Юлиян Зашев Ивайло Борисов – Ториното Тихомир Георгиев – Тишо Боксьора
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР