Оказва се, че въпреки безспорната си полза, орехите не са

...
Оказва се, че въпреки безспорната си полза, орехите не са
Коментари Харесай

Орехите могат да са опасни

Оказва се, че макар безспорната си изгода, орехите не са по никакъв начин безопасен артикул, споделят специалисти в диететиката и диетологията. Първо, те могат самоуверено да се включат в групата на най-калоричните артикули. В 100 г орехи се съдържат повече от 550 калории.

Затова поучават да ограничим дневната доза до 30, най-вече 50 грама и то от положителни сортове. Порция орехи над 100 грама може да стане причина за диария и да повлияе пагубно на черния дроб. Наред с това обаче, ядките като цяло, само че изключително орехите, съдържат доста фитоестрогени, които оказват помощ на организма да резервира младостта си по-дълго време.

Редовната им консумация, само че в границите на нормата, както предлагат специалистите, намалява риска от гибел поради рак, а също и от сърдечни и респираторни болести.

В здравното списание „ Нова Англия” са оповестени резултати от огромно проучване, в което са взели присъединяване съвсем 120 хиляди души.

Били следени в продължение на 30 дни. И се оказало, че рискът от гибел при тези, които всекидневно включват в менюто си орехи, е с 20% по-нисък. Ядките и изключително орехите, са богати на ненаситени мастни киселини и съединителна тъкан, които на собствен ред намаляват холестерола, попадащ в кръвотока.

По този метод шепа орехи са самобитна профилактика на инфарктите и инсултите. А витамините, минералите и антиоксидантите в тези чудесни ядки способстват за поддържане на имунната система. Важното е да се съблюдава мярката, оптималната е не повече от 2 ореха дневно, написа уеб сайтът Zdrave.to.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР