Оказва се, че в съвременния свят връзките се разпадат много

...
Оказва се, че в съвременния свят връзките се разпадат много
Коментари Харесай

Разкриха защо любовта в съвременния свят е илюзия

Оказва се, че в актуалния свят връзките се разпадат доста елементарно. Хората с лека ръка загърбват предишното и са подготвени да се впуснат в ново премеждие. Особено младите. Сякаш сме не запомнили по какъв начин да обичаме или имаме единствено една заблуда за обич, само че не познаваме същинската обич. Сякаш към този момент нямаме време да обичаме, написа obekti.bg.

Изглежда, че актуалният човек не е подготвен да направи жертвите и компромисите, които изисква една в действителност сериозна и трайна връзка. Защото след момента на пеперудките следва миг на схващане на другия, на прозрение в неговата позиция, на пригаждане един към различен и така нататък Когато паднат розовите очила, слонът в стаята може да се окаже прекомерно огромен.

Днес хората избират всичко наготово. Не са привикнали да поставят старания, с цел да реализиран каквото и да е. Ако им би трябвало информация, търсят в Google, в случай че са се изгубили, вадят Google мап, телефонът е като естествено продължение на ръката и като че ли целият свят е събран в него – всичко, от което имаме потребност, безусловно е на една ръка разстояние.

Излиза, че материалното от ден на ден измества духовното и лека-полека чества своето празненство.

Търсим не толкоз обич, колкото неспокойствие и тръпка, материал за обществената мрежа, готин декор за селфи, което да обере най-малко 100 лайка. Търсим компания за кино, за разходка до мола, само че като че ли нищо оттатък това. Не оставяме любовта ни да израсне, отхвърляме се от нея доста преди този момент.

Не търсим сътрудник за цялостен живот, а подобен, който да ни достави наслада и наслаждение сега. Без мисъл за утрешния ден, сходства и разлики, дарба за създаване на взаимно семейство и прочие. Тези тематики са по-скоро натоварващи, а актуалният човек не обича да се натоварва.

Когато вълнението отмине, излиза наяве, че следват един куп скучни неща, за които никой не ни е предизвестил.

Често се отхвърляме от връзката си в името на кариерата. Съчетаването на двете изисква старания и време, с каквито актуалният човек не разполага.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР