Оказва се, че твърдението, че известната тв говорителка от близкото

...
Оказва се, че твърдението, че известната тв говорителка от близкото
Коментари Харесай

Никога повече няма да видим Анахид Тачева в България


Оказва се, че изказванието, че известната тв говорителка от близкото минало Анахид Тачева е настанена в приют, е безспорна небивалица.

 

За жалост обаче, тя е с прогресираща деменция и околните ѝ се грижат за нея.

Анахид е заобиколена от близки и родственици, само че с болест, която пречи на пълноценното ѝ другарство с хората. Именно по този метод тя посреща 82-ата си годишнина на 15 октомври.

 

Най-красивата и известна тв говорителка от първа стратегия на Българската телевизия страда от бързо прогресираща деменция.

“Много е тъжно. Цял живот е работила с мозъка си и непрестанно е упражнявала мозъка си. Навремето е учила наизуст дълги текстове, с цел да ги показва на екрана. Не е серпантина да чете книги. И все пак се разболя ”, споделят околните ѝ.

 

Впрочем тъкмо със способността си бързо да учи реплики наизуст и в никакъв случай да не употребява аутокю става известна и измежду сътрудниците си, когато постъпва в малкия екран.

Днес роднините ѝ са я обкръжили с невероятни грижи, обезпечили са ѝ най-качествените лекарства и най-съвременните и напредничави терапии, които медицината ползва. Въпреки че е в домашна конюнктура, Тачева е подложена на скъпи и непрекъснати проучвания. Състоянието ѝ се следи от експерти, които на процедура са непрекъснато до нея. Лъжа е, че е в приют, споделят околните ѝ, потресени от измислиците, които се появяват за персоналния живот на Анахид Тачева в жълти медии у нас.

 

Според американски лекари, сложили диагнозата ѝ, деменцията евентуално е отключена от депресията, в която тя изпада след гибелта на сина си – известният публицист и тв водещ Димитър Цонев. Припомняме, че той си отиде ненадейно след солиден инсулт през горещия август на 2016 година

 

Дотогава е изгубила и двамата си съпрузи – Коста Цонев и Васил Тачев, само че ориста ѝ сервира и най-страшното за една майка – гибелта на детето ѝ. Анахид Тачева идва за погребението му от Съединени американски щати, където живее от години при щерка си Анахид.

Тя е от втория ѝ брак с предприемача Васил Тачев и сега е поела голяма част от грижите за майка си. Помага ѝ доста и внукът на Анахид – Димитър Цонев-младши.

 

Впрочем два дни след рождения ден на тв говорителката – на 17 октомври, правнучка ѝ Бианка-Димана навършва 3 години. Тя е щерка на Деси Цонева, която е по-голямото дете на Димитър Цонев. И е момиченцето, което провокира усмивките на прабаба си постоянно когато се срещнат.

 

Нищо обаче не може да понижи голямата тъга от загубата на сина ѝ.

Тачева претърпява толкоз тежко нещастието, че месеци наред се усеща дезориентирана и не може да пристигна на себе си. Така разрешава на телефонни измамници да я излъжат

единствено три месеца след гибелта на Митко Цонев. През ноември 2016 година, когато тя към момента е в България, нарушителите ѝ звънят два пъти, убеждават я, че са служители на реда, и тя им предава бижута и пари на стойност 10 000 лева, с цел да бъдат защитавани от тях, както има вяра по това време.

 

“Страшно е станало. Толкова доста крадци има към този момент у нас. Казвам си почтено, мен ме е боязън да излизам сама след 18 ч, когато към този момент е мрачно. Да ти стане жалост за времето на Тодор Живков. По това време сама си тръгвах измежду нощ след емисия от Телевизионната кула до трамвайната спирка “Петър Берон ”. Никога не съм се тормозила да ходя сама, и то

жена като мен - млада и хубава ”, споделя след кражбата Анахид Тачева пред “24 часа ”.

 

Тя е едвам на 22 години, когато печели конкурс на Българската телевизия и се трансформира в най-известната говорителка в националния ефир. Толкова е известна и до през днешния ден, че митовете за нея евентуално са повече от истините в живота ѝ, огромна част от който минава пред очите на феновете.

Точно по тв приемника чува по какъв начин Никола Филипов афишира националния конкурс за представители. Тогава живее с артиста Коста Цонев (първия ѝ съпруг) в дребна къща с китно дворче на ул. “Петър Берон ”, а синът им Митко е на 2 година

Подава документите си в радио “София ”, където е първият тур.

“Когато Коста се прибра у дома, му споделих, че ще аплайвам. А той ми отговори: “Ами, да. Гласът ти не е неприятен, може да пробваш ”, споделя след години Анахид Тачева. Тя е

ученичка в гимназията, когато се среща с известния артист.

 

17-годишна, към този момент е модел и взе участие в ревюта. По това време в столичната зала “България ” се провеждат балове със специфични шоупрограми. Хачо Бояджиев е техен режисьор, оркестърът на Вили Казасян свири, а участници са най-известните хумористи – Нейчо Попов, Енчо Багаров, Милчо Червенков. В една от вечерите там е и Коста Цонев. На подиума излиза Анахид, облечена в красива алена рокля, от горе до долу с дребни черни копчета, с яка от кадифе.

“Ау, какво хубаво момиче. Ау, и каква хубава рокля. Обаче в този момент, в случай че би трябвало тези всички копчета едно по едно да ги откопчавам, абе много време ще ми отнеме ”, чува тя да споделя Коста Цонев. Същата вечер той я кани да танцуват валс и не след дълго стават неразделни.

 

Коста Цонев и Анахид се женят и развеждат два пъти и имат две деца – Димитър и по-малката с 8 години Теодора. Малко след втория бракоразвод Анахид подписва брак с Васил Тачев, а Коста Цонев се дами за втората си брачна половинка Ели.

 

Дъщерята на Анахид и Васил Тачев от години живее със фамилията си в Ню Йорк. Омъжена е за богат гръцки предприемач и имат две към този момент пораснали деца.

И преди 10 години обаче ориста не е благосклонна към хубавата Анахид. Тя е с Васил до последния му мирис – през 2012 година той умира след затруднение от сърдечна интервенция. Само 6 месеца по-рано – през януари същата година, си отива вечно и Коста Цонев.

Източник: Уикенд



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР