Оказва се, че съществува един изключително лесен начин да се

...
Оказва се, че съществува един изключително лесен начин да се
Коментари Харесай

Спането на отворен прозорец ни предпазва от затлъстяване и диабет тип 2

Оказва се, че съществува един извънредно елементарен метод да се предпазим от наднорменото тегло и диабет вид 2. Според професор по ендокринология от Оксфордския университет е задоволително поддържаме по-ниски температури в стаята си като спим на отворен прозорец да вземем за пример, предава Daily Telegraph.

Все повече научни проучвания поддържат изказванията, че охлаждането на тялото даже единствено с един-два градуса е потребно за здравето. Така той разяснява резултатите от проучването на холандски учени, съгласно които има връзка сред световното стопляне и диабета.

Учените настояват, че повишаване на температурата в околната среда с 1 градус Целзий може да провокира 100 000 нови случая на диабет единствено в Съединени американски щати годишно, тъй като тялото би трябвало да гори по-малко кафява лой, с цел да се топли, а това води до намалена инсулинова сензитивност и напълняване.

Това проучване поддържа теорията, че би трябвало да се живее на хладно, с цел да бъдат понижени случаите на диабет и затлъстяване.

Учените поучават температурата в помещението да се понижава до 15-17 градуса няколко часа, с цел да се поддържа ниско тегло. Самото изстудяване ускорява метаболизма с 30%. Ако на човек му е студено и трепери, може да изгори 400 калории на час, тъй като тогава метаболизмът се усилва пет пъти.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР