Оказва се, че динозаврите започват да изчезват преди падането на

...
Оказва се, че динозаврите започват да изчезват преди падането на
Коментари Харесай

Оказва се, че динозаврите започват да изчезват преди падането на астероида

Оказва се, че динозаврите стартират да изчезват преди рухването на метеорита …Най-популярната доктрина е, че динозаврите, живеещи на планетата Земя, са починали всеобщо, след конфликта на голям метеорит с планетата, образувайки кратера Чиксулуб (Chicxulub) в Мексико (HiddenTruth.site).Дълги години се смяташе, че точно този метеорит е виновен за последното най-масово изгубване на животни в историята.Но, неотдавна се оказа, че всичко е почнало още по-рано.Учени от Северозападния университет (Northwestern University) в Съединените щати изследвали фосилизираните черупки на антични мекотели и охлюви, открити по-рано в Антарктида. По-точно, те провели изотопен разбор на съдържащия се в тях калций.

 Вкаменени черупки. Тематичен облик
Вкаменени черупки. Тематичен облик Те откриват доста високо наличие на въглероден диоксид, което демонстрира мощен парников резултат. Освен това, датировката демонстрира, че това се е случило преди рухването на метеорита, преди 65-66 милиона години.
Най-вероятно, парниковият резултат е обвързван с изригването на доста вулкани в така наречен Декански клопки – регион на платото Декан в западна и централна Индия, който е един от най-големите вулканични формирания на Земята.Четете още: Открити са Латимерии, живели на нашата планета доста преди динозавритеПоради обстоятелството, че тези вулкани изпускат доста пушек и прахуляк в атмосферата, блокирайки достъпа до слънцето, животните към този момент страдали и умирали на Земята, когато този метеорит пада на планетата и внезапно форсира всички процеси.Огромния размер въглероден диоксид, мощно окислява океанската вода, което се отразява на химичния състав на черупките на охлювите и мекотели.Когато метеоритът пада, окисляването на водата скача до рекордни равнища. Ето за какво, вследствие на бедствието са изчезнали освен сухоземните динозаври, само че и морските гущери, дружно с едрите мекотели.

 o2 - Оказва се, че динозаврите стартират да изчезват преди рухването на метеорита
Според учените, анализът на античния парников резултат също ни разрешава, да предвиждаме какво може да се случи на планетата в наши дни, когато равнището на въглероден диоксид (CO2) също се увеличи, само че към този момент заради антропогенно влияние (човешка дейност).
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР