Оказа се, че в района е имало силна буря и

...
Оказа се, че в района е имало силна буря и
Коментари Харесай

Русенци се притесниха от масова сеч на дървета край хижа „Алпинист“

Оказа се, че в региона е имало мощна стихия и огромна част от дърветата са били прекършени или изкоренени

Русенци, които през почивните дни са се разхождали в региона на хижа „ Алпинист “, са попаднали на шокираща панорама на голям брой отсечени, нарязани и подредени стволове на дървета. Те са подали сигнал към дружно със фотоси, обезпокоени, че става дума за противозаконна сеч.

Проверка на медията демонстрира, че на 10 юни в региона е имало доста мощна стихия. Вследствие на това огромна част от дърветата в местността са били прекършени. Някои от тях са препречили пътища, а други са паднали или са се оказали в рискова непосредственост до далекопроводи. От кметството на село Басарбово са създали оглед на местността и са документирали със фотоси провалите /в галерията/.

Кметът на селото Николай Колев показа, че най-притеснителни са били стволовете, които са се озовали в реката и са станали причина за образуването на естествени бентове. В идващ миг те биха могли да отприщят събралата се вода и да се получи вълна, която да сътвори проблем на намиращите се по-надолу рибарници. Получилата се обща водна маса може да се насочи към земеделските земи и към къщите в селото.

Кметът е изготвил писмо, което е изпратил за подпомагане към Община Русе и регионална администрация. В резултат сега са почнали действия по почистване, унищожаване и освобождение на територията от падналите и прекършени дървета. Сечта се прави от Държавно ловно стопанство „ Дунав “ и дейностите са съгласувани след извършени междуведомствени комисии.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР