Оказа се, че тайнствените “дяволски следи, са на възраст 345

...
Оказа се, че тайнствените “дяволски следи, са на възраст 345
Коментари Харесай

Най-древните човешки следи

Оказа се, че тайнствените “дяволски следи ”, са на възраст 345 000 година и принадлежат на предшественици на актуалния човек.

Възрастта на най-древните човешки следи е към 345 хиляди години. Това потвърдиха френски откриватели, които изследват няколко отпечатъка оставени от предците на актуалния човек на един от скатовете на вулкана Рокафонфина в Италия, оповестява ABC News.

Откриването на следите става инцидентно, откакто археолози-любители откриват тайнствени отпечатъци и ги назовават “дяволски следи ”. След това те за първи път са разказани от Паоло Мието и сътрудниците му от университета в Падуа през 2003 година.

Сега Стефан Скайле (Stеphane Scaillet) и сътрудниците му от Лабораторията за проучване на климата и околната среда във Франция ползват технология, при която се употребява аргон, с цел да дефинират възрастта на следите. Оказва се, че това са отпечатъци от краката на представители на Хайделбергски човек от интервала преди 385 000 – 325 000 години.

Използването на този задоволително прецизен способ удостоверява, че това са най-старите човешки следи, открити досега, разяснява резултатите от проучването Паоло Мието.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР