Оказа се, че петте най-горещи лета са регистрирани именно през

...
Оказа се, че петте най-горещи лета са регистрирани именно през
Коментари Харесай

Георги Рачев: Затваряме лятото, температурите утре ще са...

Оказа се, че петте най-горещи лета са регистрирани точно през последните 5 години, а от на следващия ден стартира първото по-сериозно захлаждане.

" Днес в действителност затваряме лятото, въпреки че надали ще приказваме за съществено захлаждане. Днес 30-32 градуса, а на следващия ден оптималните температури ще бъдат от порядъка на 20-21 градуса, несъмнено хората ще усетят есента ", сподели климатологът проф. Георги Рачев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той добави, че лятото, което отминава, в действителност е едно от най-топлите, по тази причина по-всяка възможност зимата няма да е студена.

" Засега световните прогнози, които се дават за Северното полукълбо, е топла зима за Европа, а за Балканския полуостров температури с до 1 градус над нормата. Което за цялостен сезон е много и значително ", уточни проф. Рачев.

По думите му студеното време, доколкото може да се каже, че е такова, тъй като ще бъдем в естествените температури за края на септември, ще продължи до неделя, а по-късно ни чака ново стопляне.

" Дори началото на октомври има едни много смели прогнози за температури над 30 градуса, по тази причина нищо чудно да се радваме на топло време ", заключи климатологът.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР