Охрид. На 3 юли в 13:18 бе регистрирано земетресение край

...
Охрид. На 3 юли в 13:18 бе регистрирано земетресение край
Коментари Харесай

Алсат М : Силно земетресение удари Охрид, усетено и в Скопие

Охрид. На 3 юли в 13:18 бе записано земетресение край Охрид-. Тътен и мощен удар усетиха всички жители в района. Епицентърът е бил на 10 км източно от Охрид в региона на село Косел на по-малко от 10 км. дълбочина, което е и повода то да бъде усетено толкоз мощно. Граждани алармират за материални вреди, само че към този момент няма информация за вероятно потърпевши хора. Много поданици на града са излезли по улиците и не се връщат в домовете си, съобщи македонската медия " Алсат М "
Според информацията на медията е развалена детска градина, чиито стени и тавани са напукани. Паднали са комини и са развалени стените на някои къщи, а в доста магазини в града има изпопадали от стелажите артикули. На някои места отвън града очевидци оповестяват за свлачища камъни от хълмовете. Има непотвърдена информация, че край село Косел, наоколо до епицентъра се популяризира миризма на сяра.
С по-малка активност, земетресението е усетено на цялата територия на Македония и в близките страни. В Скопие високите здания са се разлюлели, за усетен трус свидетелстват и медиите в Тирана и Прищина.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР