Охранителна компания, базирана в САЩ, съди Air Canada за златни

...
Охранителна компания, базирана в САЩ, съди Air Canada за златни
Коментари Харесай

Air Canada съди Air Canada за кражба на злато и пари в размер на 20 милиона долара

Охранителна компания, основана в Съединени американски щати, съди Air Canada за златни кюлчета и пари в брой на стойност милиони, откраднати от летището в Торонто през Април.

Brink's International твърди, че самолетната компания е била „ безразсъдна “ и не е съумяла да предотврати кражбата.

Стоките на стойност над 20 милиона канадски $ (15 милиона $, 12 милиона паунда) неотдавна са пристигнали с полет на Air Canada от Цюрих до Торонто, преди да бъдат откраднати.

Обирът е един от най-големите в историята на Канада.

Сред откраднатите предмети са златни кюлчета, които тежаха 400,19 кг и 2 милиона $ в брой.

Кражбата от 14 април събра интернационалните заглавия по това време и остава неразкрита от полицията.

В делото, заведено във Федералния съд на Канада на 6 октомври, Brink's сподели, че е наето от банка и компания за благородни метали, с цел да координира доставката на стоките.

Стоките са били откраднати 42 минути откакто са били разтоварени от аероплан, преди малко дошъл на интернационалното летище Pearson в Торонто от Швейцария, сподели компанията.

След като са били разтоварени, в делото се твърди, че неидентифицирано лице е получило достъп до склада, където са били съхранявани полезностите към 18:30 локално време.

" Не са въведени протоколи или функционалности за сигурност, които да следят, лимитират или по различен метод да контролират достъпа на неидентифицирано лице до оборудванията ", сподели Brink's.

Твърди се, че лицето е съумяло да влезе, като е посочило въздушна товарителница за несвързана пратка на чиновник на Air Canada.

След това самолетната компания пусна пратката на физическото лице, което се „ укри с товара “, се показва в делото.

Brink's твърди, че личният състав на Air Canada не е направил опит да ревизира достоверността на товарителницата " по никакъв метод " и че кражбата е щяла да бъде предотвратена, в случай че Air Canada вярно е следвала своите инструкции за сигурност.

Компанията твърди, че Air Canada носи отговорност за вредите. Brink's изиска цената на откраднатите артикули да бъде върната от самолетната компания в цялостен размер.

Air Canada не е разгласила обществено изказване по отношение на обвиняванията. Би Би Си се свърза с самолетната компания за коментар.

Кражбата е един от най-големите кражби в историята на Канада. Други кражби включват Големия канадски кленов сироп от 2011 година и 2012 година, когато 3000 тона сироп на стойност 18,7 милиона $ бяха откраднати от склад в Квебек.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР