Охранител на банков клон в центъра на Сливен е счупил

...
Охранител на банков клон в центъра на Сливен е счупил
Коментари Харесай

Охранител счупи ръката на онкоболен, защото бил с маска против инфекции

Охранител на банков клон в центъра на Сливен е счупил ръката на онкоболен, който влезнал в банката с здравна маска за лице, която да го защищава от инфекции заради нежното му здравословно положение, предава бТВ.

57-годишният Владимир Димитров отишъл да заплати 4 лв. такса, само че защитата го спряла и поискала той да си смъкна маската. Човекът обяснил, че му следва значима интервенция и по тази причина гледа да се пази. Това не трогнало охранителя, който го избутал отвън постройката и му поставил белезници. При последното той извил ръката на болния мъж и му я счупил.

„ Заграждат външната врата и аз оставам на открито, споделям: „ Хора, имам работа. Трябва да си свърша работата в банката,защото ми следва лекуване. Може би една година няма да мога да излизам от стая. Единият от гардовете пристигна до мен,изправи се както вършат боксьорите преди мач – нос до нос, лице в лице, и в този миг чувствам гадната болежка на счупената ръка,защото той ми хваща ръката и я извива ”, описа Димитров.

Пострадалият е опериран по неотложност, което е отсрочило планувана му животоспасяваща трансплантация на стволови кафези.

От банката разясняват, че нямат виновност за случилото се, само че все пак са подготвени на всякакво подпомагане. Провинилият се охранител е уволнен. Преди да постъпи на работа в банката, той е работил в съда. Срещу него е повдигнато обвиняване за междинна телесна щета. Ако се потвърди, че
има виновност, може да получи до 6 години затвор.

Според другия охранител на мястото, потърпевшият самичък е лежащ на земята и сътрудника му няма виновност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР