Охладителната система Noctua NH-P1 се справя не само с процесора,

...
Охладителната система Noctua NH-P1 се справя не само с процесора,
Коментари Харесай

Ентусиаст създаде компютър на базата на Ryzen 7 7700X и GeForce RTX 4060 с пасивно охлаждане

Охладителната система Noctua NH-P1 се оправя освен с процесора, само че и с видеокартата. Това бе потвърдено от един от потребителите на Reddit, който сглоби безусловно беззвучен компютър с двойка такива процесорни охладители. Системата се базира на комбинацията от централния процесор AMD Ryzen 7 7700X и графичната карта Gigabyte GeForce RTX 4060 Windforce OC, само че въпреки всичко е нямало по какъв начин да не се създадат някои спомагателни настройки на потреблението на сила.

За да инсталира Noctua NH-P1 на видеокартата, запалянкото е модифицирал общоприетата стойка, като е изработил спомагателни детайли на 3D принтер (съответните модели за печатане са обществено достъпни). Нивото на TDP е трябвало да бъде понижено от общоприетите 115 W на 90 W. В този режим графичният процесор на видеокартата работи при температура към 80-85°C даже при огромно натоварване.

Що се отнася до процесора Ryzen 7 7700X, той работи в пестелив режим при 88 W PPT, само че даже и в този режим е в положение да се нагрее до 95 °C. В основата на тази компютърна система е сложена дънната платка MSI MPG B650I Edge WIFI, а за нейното зареждане дава отговор 500W компютърно зареждане Seasonic Prime Fanless PX. Повече информация за необичайния компютър можете да намерите в обществената мрежа-форум Reddit.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР