Огромно огнено кълбо, чийто източник е неизвестен, е преминало снощи

...
Огромно огнено кълбо, чийто източник е неизвестен, е преминало снощи
Коментари Харесай

Загадъчно огнено кълбо прониза небето над Испания

Огромно огнено кълбо, чийто източник е незнаен, е минало нощес в небето над Южна Испания. Пет астрономически обсерватории са засекли явлението в региона сред провинциите Гренада и Хаен.

Данните са посочили, че феноменът се е движел със 72 000 километра в час, а съгласно професор Хосе Мария Мадиедо най-голяма е вероятността кълбото с голям размер да е астероид, който е запазил целостта си при прекосяване през земната атмосфера.

Това се случва извънредно рядко, само че историята е посочила, че не постоянно небесните обекти изгарят от триенето с атмосферата. Много от очевидците настояват и че са почувствали леко земетресение, откакто са видeли ослепяващата светлина в небето, оповестява Europa Press.

Все още не е открито точното място, където обектът е изгорен, само че се възнамерява експедиция за неговото търсене и евентуално проучване.

По-рано тази година и в небето над Шотландия бе засечен сходен обект. Около 19 часа на 1 март ярка светлина мина небето и изплаши хиляди, които незабавно алармираха в полицията.

 Огнено Кълбо

Предположенията бяха за метеор, метеоритен дъжд или гръмотевични стихии. Заедно със светлината хората са чули и гръм, а няколко очевидци споделят, че небето е засияло в няколко цвята – синьо, зелено и бяло.

Метеорите са части от комета или метеорит от Космоса, които се виждат като огнено кълбо поради триенето със земната атмосфера. Те се резервират и изгарят до няколко минути.

Тези небесни обекти са потребни за науката и по тази причина останките им се търсят от управляващите. От проучване на скалните части се събира повече информация за ранните стадии от образуването на Слънчевата система.

В антични времена на метеорите се гледало като предвестници на разнообразни събития или като на послания, изпращани от по-висши същества. Едно от постоянно срещаните схващания тогава е, че боговете ги изпращат, с цел да оповестят волята си на хората.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР