Огромно напрежение в Дупница заради отсечени дървета пред сградата на

...
Огромно напрежение в Дупница заради отсечени дървета пред сградата на
Коментари Харесай

Огромно напрежение в Дупница: Поискаха оставката на кмета заради отсечени дървета

Огромно напрежение в Дупница поради отсечени дървета пред постройката на общинската администрация. Те са били 13 на брой и са били отстранени. Поради тази причина локалните поданици даже желаеха оставката на своя градоначалник Първан Дангов. 

Той от своя страна им отговори, че това пространство не било планувано за дървета . Затова тях към този момент ги нямало. Напрежението измежду локалното население обаче остава. 

Жителка на Дупница разяснява пред „ NOVA “, че това, което е направено, нито е законно, нито е в полза на жителите . Тя акцентира, че следва най-горещото лято досега, в това време кметът стартира да сече дърветата в града. 

От своя страна Първан Дангов разгласи пред медиите, че липите били с доста нападателна коренова система . Тя прониквала надълбоко в почвата и започвала да повдига плочки и тротоари. Освен това нарушавала подземните връзки. Отсичането било направено по рекомендация на ландшафтния проектант

Председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов обаче разгласи, че всички били шокирани от случилото се, тъй като нищо от това, което казвал кметът, не отговаряло на истината. Нещо повече. Дори нямало позволение за отсичането на тези дървета. Костадинов отсече, че очевидно в Дупница командва феодал

На пешеходна пътека в Кюстендил: Таксиметров водач е блъснал тротинетка с две деца

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР