Огромният 108-мегапикселов сензор на Samsung, който видяхме тази година в

...
Огромният 108-мегапикселов сензор на Samsung, който видяхме тази година в
Коментари Харесай

Може ли Samsung да вмести 600 мегапиксела в смартфон

Огромният 108-мегапикселов датчик на Samsung, който видяхме тази година в Galaxy S20 и Note 20, притегли много внимание и възторженостти от почитателите на компанията.

Сега обаче корейският колос се готви да изненада софтуерните среди с над пет пъти по-голям камерен датчик, чиято резолюция надминава даже тази на човешкото око.

Според Ice Universe, който постоянно издава секрети за идни артикули в Twitter, компанията интензивно работи по невиждана 600-мегапикселова камера за някой от идващите си артикули.
 Снимка 508557

Разкритието му е аргументирано с изтекли слайдове от конфиденциална презентация пред вложителите на Samsung, които разкриват, че датчикът ще е основан на ISOCELL технологията, употребена и при тазгодишните S20 и Note 20.

Огромното количество пиксели ще усили доста размера на датчика до дебелина от 22 милиметра. За съпоставяне, тялото на Note 20 е дебело едвам 8.3 милиметра.
 Снимка 492070

Сензорът също по този начин би заел към 12% от площта на задния панел на смарт телефона, а качествата му биха разрешили да снимаме с до 8К качество и да се възползваме от в действителност необикновен зуум.
 Samsung Galaxy Note 20 и Note 20 Ultra 5G - всичко за новите модели смарт телефони на Samsung
Samsung Galaxy Note 20 и Note 20 Ultra - хубостта е в детайла

Galaxy Note ни е уязвимост, тази година - най-малко 20 пъти повече

Съдейки по мащабите на предизвикването, надали можем да чакаме сходен датчик да се появи в идните Galaxy S21 модели и най-вероятно ще би трябвало да изчакаме, преди технологията да бъде усъвършенствана изцяло.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР