Огромни вълни заливат кораба „Вера Су“, който заседна край Камен

...
Огромни вълни заливат кораба „Вера Су“, който заседна край Камен
Коментари Харесай

Заседналият кораб: Лошото време задълбочава кризата с „Вера Су“

Огромни талази заливат кораба „ Вера Су “, който заседна край Камен бряг. Според експертите няма метод да потъне, защото се е вклинил в скалите. Вероятността това да се случи има, в случай че корабът се разцепи. Вълните обаче заливат каютите на моряците и на половина плавателният съд е потънал.

От Министерството на превоза показват, че няма заплаха товарът да се изсипе.

Представител на „ Морска администрация “ е на място и следи за положението на кораба, като не регистрира смяна.

Метеорологичната конюнктура в региона продължава да бъда е усложнена, само че плавателният съд е добре укрепен. Към момента вълнението на морето е 4-5 бала.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Синоптичната прогноза планува възстановяване на времето пред идващите два дни, когато се надяваме да стартира разтоварителна активност “, заяви министърът на превоза Христо Алексиев.

Известният локален риболовец Сорик от близкото село Българево всеки ден идва да следи какво се случва с кораба. От 20 дни не може да посещава обичаните си места за лов на риба в региона на Яйлата.

Снимка: bTV

„ Други корабчета идват, които точиха горивото на кораба. За да не пречим на тяхната работа, ловим риба във Варненски залив “, изяснява рибарят.

Според специалистите по морска екология има възможност за доста огромни вреди от товара на кораба. По думите на гл. ас. Димитър Беров от Българска академия на науките, в случай че азотните торове, които са на борда на кораба, се разтворят и влязат във водата, ще се трансфорат в източник на замърсяване с азотни съставни елементи, които са един от главните аргументи за екологични проблеми по нашето крайбрежие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР