Огромни щети нанесе в столицата бурният вятър вчера. Поривите му

...
Огромни щети нанесе в столицата бурният вятър вчера. Поривите му
Коментари Харесай

ОГРОМНИ ЩЕТИ! Бурният вятър предизвика поражения в цялата страна, най-страшно е положението в София

Огромни вреди нанесе в столицата бурният вятър през вчерашния ден. Поривите му надвишиха 90 км в час в Кюстендил. 83 бяха измерени в столицата, 72 км в час в Кърджали.

Най-сериозните сигнали, получени на незабавния телефон 112, са в София. Те са за паднал билборд и за покрив от супермаркет, откъснал се от мощния вятър и паднал върху лека кола. Очевидци алармираха и за паднали пътни знаци. До момента в Министерство на вътрешните работи няма информация за потърпевши хора. Десетки са и сигналите за паднали дървета в цялата страна, обобщават още от вътрешното министерство.

Оттам приканват хората да бъдат деликатни, когато минават около високи здания, както и да приберат от терасите си всички предмети, които могат да паднат и да провокират случай. Същото се отнася и за притежателите на магазини и хранилища. Изпълнителите на строителни обекти да ревизират положението на строителните оградите, крановете, скелета и да подхващат дейности по обезопасяването им. Собствениците на търговски и рекламно-информационни детайли също да ревизират обектите си.

Днес в цялата страна е разгласен оранжев код за значителни превалявания, съчетани със мощен вятър. В Русе, Разград, Силистра и Добрич се чакат и снеговалежи, съчетани с поледици.

Към момента градският превоз в столицата се движи на всички места, като се изключи краткотрайно скъсения маршрут на трамваите 20 и 23. Те се движат до спирка „ Гео Милев”, а в сектора от „ Гео Милев” до Гара Искър и до „ Дружба 2” са обезпечени рейсове за обслужване на пасажерите. Дежурните екипи на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ са направили обходи на територията на Столична община за оглед положението на реките и водните обекти. За през днешния ден прогнозата за времето е за продължение напразно сдържан до мощен, като се чакат превалявания от дъжд, краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевици. Напомняме на жителите да бъдат деликатни при напредването си навън в през днешния ден.


Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР