Огромни щети е причинила вчерашната катастрофа между бързия влак Бургас-София

...
Огромни щети е причинила вчерашната катастрофа между бързия влак Бургас-София
Коментари Харесай

След катастрофата на жп прелез: Пътниците могат да потърсят обезщетение за закъснението

Огромни вреди е предизвикала вчерашната злополука сред бързия трен Бургас-София и ТИР-а, пресякъл нерегламентирано жп прелез край Карнобат. Движението в региона е лимитирано до 45 км/ч и съвсем непрекъснато се работи по отстраняването на повредите.

Втори ден екипи на " Железопътна инфраструктура " се пробват да възстановят напълно контактната мрежа. Общо три стълба са били изкъртени, сменени са с нови, само че работата към момента продължава. Движението се реализира единствено в едната част от железопътната линия, по тази причина е въведена и строга организация.

Пет часа на над 30 градуса - толкоз чакаха в полето пасажерите от авариралия трен. От БДЖ обясниха, че недоволните могат да подадат тъжби за обезщетения. Венци Величков от Зверино обаче, който е прекарал призрачен ден, не мисли да се възползва.

" Общо взето това беше пътешестване 450 километра към 14-15 часа. С тези компенсации аз не съм доста осведомен, само че мисля, че няма закон в България БДЖ да връща. Няма да се качвам в БДЖ в никакъв случай повече, аз изрично съм го споделил ", съобщи Венци Величков, пасажер от влака.

" За 500 индивида рейсове не могат да се намерят толкоз елементарно в неделен ден. Знаете, че ние нямаме рейсове, лични ", добави Константин Азов, шеф " Продажби и обслужване " в БДЖ.

Междувременно продължава ремонтът по компрометирания сектор поради злополуката. До на следващия ден влаковете в региона на случая ще се движат с 25 км/ч. Разрушени са три стълба.

" Стълбовете към този момент са закарани на място. Имаме открита организация за пробив на отвори, след което ще закараме бетон и ще изчакаме към седмица, с цел да може да бъде плътно, както би трябвало ", добави Йордан Йорданов, основен контрольор към " Железопътна инфраструктура ".

Дотогава придвижване ще има, само че също с лимитирана скорост до 45 км/ч. Опитахме да беседваме и с водача, предизвикал злополуката Димо Чанев. На адреса си не беше открит. Пред проверяващите дал спорни пояснения.

" Започна с това, че не е видял. После сподели - слънцето малко ме заслепи. Но откакто организирах диалог и с машинистите от влака, те пък ме убедиха и ми сподели, че той въобще не е направил опит да спре ", сподели още Йордан Йорданов.

Все още се пресмятат и вредите по локомотива, който е от най-новите в употреба у нас.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР