Огромни опашки за пенсии се извиха пред пощата в Кършияка,

...
Огромни опашки за пенсии се извиха пред пощата в Кършияка,
Коментари Харесай

НОИ и пощите под обсада! Огромни опашки за пенсии се вият в ...

Огромни опашки за пенсии се извиха пред пощата в Кършияка, видя кореспондент на " Марица ".



Стълпотворение от хора има и пред Национален осигурителен институт, където хората чакат за преизчисление на пенсиите, информации и издаване на документи след дългата поредност почивни дни.



Днес стартира изплащането на пенсиите за май т.г. и еднократната спомагателна сума от 50 лв. към тях. Раздаването на парите ще продължи до 20 май (четвъртък).



Допълнителната сума от 50 лв. ще получат към 2,1 милиона пенсионери. Тя ще се изплаща за десети следващ месец на всички пенсионери, без значение от размера на техните пенсии, оповестиха от Национален осигурителен институт.

За изплащането на спомагателните суми за май с разпореждане на Министерския съвет са утвърдени 104,4 млн. лева като спомагателен трансфер по бюджета на държавното публично обезпечаване за 2021 година

Изплащането на сумите посредством пощенските станции ще се прави съгласно направен график, който ще бъде авансово разгласен във всяка една от тях. Преводите на майските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават пенсиите си по банков път, ще бъдат осъществени на 7 май 2021 година

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР