Огромната трагедия с боксьора Скот Уестгарт се оказа невероятен шанс

...
Огромната трагедия с боксьора Скот Уестгарт се оказа невероятен шанс
Коментари Харесай

Невероятна история! Починал боксьор спаси седем живота

Огромната покруса с боксьора Скот Уестгарт се оказа необикновен късмет за живот на седем индивида. Британецът умря в края на февруари след извоюван 12-рундов мач, а няколко часа по-късно издъхна в болница от получените на кръга рани.
31-годишният Уестгарт обаче е дарил органите си за нуждаещи се хора и с помощта на това седем души сега са живи.
"Скот помагаше на хората до самия край. Винаги бе на страната на новобранеца, щеше да помогне на всеки. Беше толкоз благ, благополучен, самоуверен... Сега желая хората да го запомнят освен като боксьор, а като индивидът, който беше, " призна Ребека – майката на Уестгарт.
"Не знаех, само че той се е записал в листата на донорите на органи. Когато отидох в болничното заведение, го целувах и сложих ръка на сърцето му, то беше толкоз мощно. Помислих си, че който го вземе, ще е доста благополучен. Казаха ми, че е избавил седем души. Той помагаше на хората до края на живота си, подобен беше. "
"Смъртта му бе толкоз тежък миг, колкото би бил за всяка майка... Не мога да допускам, че повече в никакъв случай няма да го видя. Боксът прави толкоз положителни неща за доста младежи. Държи ги на правилния път. Знам, че Скот го усещаше по същия метод ", добавя опечалената майка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР