Огромна опашка и тапи на границата при Видин. Преминаването на

...
Огромна опашка и тапи на границата при Видин. Преминаването на
Коментари Харесай

Огромни опашки и изнервени шофьори на „Дунав мост 2“

Огромна опашка и тапи на границата при Видин. Преминаването на тежкотоварни коли през пункта е постепенно и мъчно, а дългото изчакване изнервя водачите.

Над 17 километра е все още опашката от камиони на „ Дунав мост 2 “, а това значи време за изчакване сред 10 и 20 часа, нормално и повече. Тази обстановка, съгласно водачите, е все по-честа, а съгласно управляващите тя може да бъде избегната.

За да се понижи километричната колона от камиони при Видин, те се отбиват още на обходите на Враца и Монтана. Дори и с такава метаморфоза, трафикът е тежък и изнервящ.

Заради голямото скупчване на камиони се случват постоянно да бъде блокиран и лекотоварният трафик.

Тапите блокират и Венцислав по път към работата му в Румъния. Той е измежду дребното погранични служащи от Видин.

" Вчера даже съм ходил с мотора, тъй като нямаше по какъв начин да мина. Трафикът е два пъти по-голям от потенциала на моста, или пътят не разрешава подобен трафик. Просто би трябвало да се вземе някакво генерално решение на обстановката. (…) В момента нито мога да отида на работа, нито мога да се върна във Видин ", оплаква се Венцислав Димитров.

Властите изясняват обстановката със затворения за ремонт Проход на Републиката, който е главната пътна връзка за директния товарен трафик сред Северна и Южна България. Така товарният трафик е посока само „ Дунав мост 2 “. От Министерство на вътрешните работи предлагат като опция за прекосяване на границата с Румъния и пункта при Русе, където натоварването е доста по-малко.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР