Огромен скандал се завъртя около БСП, след като разследване на

...
Огромен скандал се завъртя около БСП, след като разследване на
Коментари Харесай

Скандал за БСП. Елена Йончева и другите евродепутати злоупотребяват с европари, установи разследване

Огромен скандал се завъртя към Българска социалистическа партия, откакто следствие на "Антикоропционния фронт " разкри машинация с евросредства на трима евродепутати. Оказва се, че Елена Йончева, Иво Христов  Иво Христов Иво Христов е роден на 8 октомври 1970 година в Истанбул в фамилията на Христо Петков Христов и Любка и Цветелина Пенкова  Цветелина Пенкова Цветелина Пенкова е родена на 19.02.1988 година в София. След образованието си в Софийската математическа точили евросредства през финансиране на заплати и офиси за полагащите им сътрудници в Европарламента.

Въпросното следствие към този момент е оповестено и в уеб страницата EUreporter.

Става ясно, че в действителност сътрудните на въпросните евродепутати са хора от интернационалния отдел в партийната централа на "Позитано " 20 в София. Това е с несъгласието, че сътрудниците би трябвало да работят единствено за евродепутата и за работата на Европарламента. От "Антикорупционен фронт " е получил сигнал за въпросните нарушавания. Те са видели истинска декларация, в която асистентът изрично заявява, че няма да се занимава директно или индиректно с действия за организации, в това число и политически партии, даже и те да са незаплатени. Дори ще има сигнал до ОЛАФ и до Европарламента.

За офис на помощник на евродепутат се поставят по 8500 лева на месец, а за възнаграждението му - 5824 лева на месец. Така въпросните сътрудници на Екологичен потенциал с работни места в партийната централа на столетницата са взели по 70 000 лева на година за един от юли 2019 до май 2020 година Това са общо към 280 хиляди лева за хонорари на всичките четирима асистенти на Йончева, Христов и Пенкова, прецизира dariknews.bg

Асистентът на Елена Йончева - Илия Христов, както и асистентката на Иво Христов  Иво Христов Иво Христов е роден на 8 октомври 1970 година в Истанбул в фамилията на Христо Петков Христов и Любка - Калина Панайотова, работят дружно на четвъртия етаж в Международния отдел на партийната централа на Българска социалистическа партия на "Позитано " 20. И двамата участват в контактите за Международния отдел на социалистите. Другият помощник на Иво Христов  Иво Христов Иво Христов е роден на 8 октомври 1970 година в Истанбул в фамилията на Христо Петков Христов и Любка - журналистът Георги Готев, пък от една страна е помощник, само че отразява и работата на Екологичен потенциал.

Асистентът на Цветелина Пенкова  Цветелина Пенкова Цветелина Пенкова е родена на 19.02.1988 година в София. След образованието си в Софийската математическа - Никола Митов, е деятел от младежката организация на Българска социалистическа партия и даже е сниман да държи тирада на заседание на младежите социалисти - нещо, което е неразрешено от разпоредбите на Брюксел. Димитър Гърдев пък също бил местен помощник на Елена Йончева, само че този факт не се загатва от него, сочи още в следствие на "Антикорупционния фронт ".

В репортажа се показва, че водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова  Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на Коалиция за даже се е възмутила от бездействието на Елена Йончева в Екологичен потенциал с коментар, че се е очаквало повече. А самата Йончева отиде в Екологичен потенциал с гръмките обещания, че ще бори корупцията.

При всички опити на представител на "Антикорупционния фронт " да се свръже с въпросните съветници са науспешни. При въпроси за активността им, диалогът завършва. Евродепутатът Цветелина Найденова показва пък, че няма нарушавания, тъй като има специфична комисия в Екологичен потенциал, която ревизира нещата.

Елена Йончева: Обвинението за пране на пари е неуместно, желаят да ме омаскарят

В следствието се напомня, че сходен скандал е имало и във Франция. През 2018 година Марин льо Пен бе заставена да върне сериозна сума евросредства, тъй като е дала на телохранителя си, назначен за помощник в Екологичен потенциал.

Колин Стивънс, който е основен редактор на EUReporter, удостоверява, че е нарушаване на правилника местен помощник да работи и за партийни каузи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР