Ограничителните мерки, заради пандемията с COVID-19, са довели до ръст

...
Ограничителните мерки, заради пандемията с COVID-19, са довели до ръст
Коментари Харесай

Ръст на психичните заболявания и пушенето заради изолацията от коронавируса

Ограничителните ограничения, поради пандемията с COVID-19, са довели до растеж на психологичните разстройства по света. Основни фактори са стресът от изолацията и страхът от загубата на работното място, демонстрират данни от интернационално изследване на организация „ Нилсън “ за връзката сред ограничаващите ограничения поради ковид, психологичните болести и пушенето.

Всеки трети от запитаните споделя, че той или член на фамилията му към този момент е изгубил работата си, което е довело до отрицателни резултати върху психологичното му здраве. Жените се оказват по-засегнати от мъжете от психологични болести в резултат на изолацията вкъщи. Случаите на психологични проблеми са се нараснали внезапно в фамилиите със инфектирани с ковид, което е довело и до предпочитание за прекъсване на цигарите.

8 от 10 желаят да спрат цигарите поради ковид

83% от американските пушачи желаят да спрат цигарите поради случай в фамилията с COVID-19, показва организация Bloomberg. По-нисък е процентът на американците, които желаят да откажат цигарите, без да са имали заразяване с ковид – близо половината (43 %), а единствено една трета от всички пушачи са създали опит да спрат в действителност по време на изолацията.

Данните са от интернационално проучване, извършено от организация „ Нилсън “ по поръчка на Фондация за свят без тютюнев пушек, извършено измежду 6 801 пушачи или консуматори на никотинови произведения в 5 страни - Италия, Съединени американски щати, Англия, Индия и Южна Африка.

Процентът на пушачите, които обмислят прекъсването на нездравословния табиет е непосредствен и в Италия и Англия – 44 и 42 на 100. Близо една трета от пушачите в тези страни споделят, че са пробвали да спрат поради вируса - 29% и 22%.

За болшинството от пушачите отводът на пушенето се оказва не толкоз лесна задача. Данните в демонстрират, че наложената карантина и растежът на безработицата са довели до увеличение на тревожостта измежду американците, които търсят по-добри други възможности на цигарите за понижаване на напрежението.

Проучването, оповестено и в италианската медиа Ilcafe.Tv, изследва връзката сред пандемията и желанието на пушачите да откажат цигарите, защото имат вяра, че пушенето усилва риска при заболяване с Covid-19.

Изолацията поради пандемията е довела, както до терзания за здравето на пушачите и опити за прекъсване на цигарите, по този начин и на търсенето на по-добри други възможности за тези, които не могат да спрат изцяло нездравословния табиет.

Повечето пушачи считат, че електронните цигари носят по-малък риск от заболяване с COVID-19 спрямо цигарите, като всеки пети споделя, че обмисля да премине към тях в този интервал.

Нарастват продажбите на канабис в Съединени американски щати

Междувременно пораства и използването на марихуаната измежду американците по време на изолацията, като помощно средство против безсънието и тревогата в този интервал. Изследване на Brightfield Group демонстрира, че 41% от милениалите пушат доста по-често канабис от началото на пандемията спрямо преди. Според поддръжниците на марихуната това би могло да спомогне за ускорение на процеса на легализирането й в Съединени американски щати, като някои даже приказват за изгодата от увеличение на приходите в държавната хазна по сходство на алкохолния данък след края на Сухия режим по време на Голямата меланхолия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР