Ограничава се движението на камионите над 12 тона днес по

...
Ограничава се движението на камионите над 12 тона днес по
Коментари Харесай

Спират движението на камиони над 12 тона по магистралите за 6 часа

Ограничава се придвижването на камионите над 12 тона през днешния ден по автомагистралите и най-натоварените пътища от 14.00 до 20.00 часа. Целта е да се увеличи сигурността и да се усили пропускателната дарба на пътната инфраструктура в края на трите почивни дни за Коледа. Забраната няма да важи за МПС, пренасящи бързоразвалящи се хранителни артикули и товари на температурен режим, живи животни и рискови товари /ADR/, осведомят от Агенция „ Пътна инфраструктура ”.

От АПИ молят водачите да карат рационално, да съблюдават разпоредбите за придвижване и да не употребяват спешните ленти по автомагистралните сектори за по-бързо напредване.

Възможно е в пиковите часове напредването да става по-бавно в региона на тунел „ Витиня ” на автомагистрала „ Хемус ”. От Пътната организация припомнят, че придвижването в тръбата за Варна е в двете посоки заради ремонт на тръбата за София. Алтернативният маршрут на автомагистрала „ Хемус ” в посока Монтана и Видин е проходът „ Петрохан ” и Искърското дефиле, а в посока Варна - път 1: София-Ботевград.

За облекчение на трафика през Владая и за повишение на пътната сигурност през светлата част от денонощието ще има две ленти за влизащите в София по път Е-79. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е Автомагистрала " Струма, прецизират от АПИ.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР