Огнян Минчев, фейсбукЗеленият“ рекет, който системно спъва инфраструктурното развитие на

...
Огнян Минчев, фейсбукЗеленият“ рекет, който системно спъва инфраструктурното развитие на
Коментари Харесай

„Зеленият“ рекет, който системно спъва инфраструктурното развитие на България трябва да спре

Огнян Минчев, фейсбук

„ Зеленият “ рекет, който редовно спъва инфраструктурното развиване на България би трябвало да спре. Политически тези хора съставляват един % – 1% от гласоподавателите в страната. Щетите, които нанасят са трагично високи. Заради тях към този момент десетилетия се бави магистралният път през Кресненското дефиле, който би трябвало да бъде част от главния път от България за централна Европа.

Аргументът – биоразнообразие, което ще бъде застрашено. Всъщност пътят там съществува от десетилетия – двупосочен, рисков, причиняващ доста пътни произшествия и жертви. Ако бъде извърнат в едната посока (другата се изнася в планината на изток) ще бъде по-добре за всички – и за хората, и за животните. Само за рекетьорите няма да бъде добре.

Българските планини – първо Витоша, по-късно и останалите – са цялостни с коли и полуразбити пътища тъй като естественото строителство на лифрове и съпътстващи уреди е блокирано от „ зелените “. Всеки, който е бил в Алпите – Австрия, Швейцария, Франция – знае по какъв начин се съвместява високопланинската природа с лифтовите уреди и ски пистите. У нас рекетът е безсърдечен и незаобиколим – под предлог „ да се борим с олигарсите “. Хайде да се преборим с олигарсите – дано страната, както и общините вземат плановете за развиване в свои ръце, като своя благосъстоятелност. Защото една шепа хора рекетират цялото общество.

Тунелът под Шипка е основно оборудване за свързаността на северна и южна България. Всеки, който е прекосявал старопланински проход знае какви старания изисква това – изключително за тежките камиони, които употребяват няколкото планински прохода редовно по пътя си от Близкия изток за Европа. Сега „ зеленият “ рекет блокира тунела под Шипка. Ако тръгне и планът за тунел под Петрохан – ще блокират и него, без подозрение. Интересно, за какво „ зелените “ адвокатстват въодушевено за тунел от 14 км. под Кресна, в една от главните земетръсни зони в България, само че отхвърлят тунел от 3-4 км. под Шипка? Сигурно е въпрос на мно-о-го специфична „ зелена експертиза “… Или на доста арогантна корупционна амбиция…

България е извънредно инертно и аморфно общество. Да организираш българи в значима група за напън по значим публичен проблем е обичайно по мъчно в сравнение с множеството други места в Европа. Затова дребни, само че добре проведени групи по ползи могат с лекост да ни „ извърнат с хастара нагоре “, стига да решат да го създадат. Добър образец за такава група са 25-30 семйства с генезис от милиционерския генералитет, които заграбиха България и я имат като ненаситна и арогантна олигархия. Енергийната олигархия – поставила България под контрола на по-голямата съветска олигархия, строителната олигархия – трансформирала в джунгли българските градове …

Примерите могат да продължат. Не се тормозя да прибавя към листата групата за „ зелен “ – „ екологичен “ рекет, която спъва българската рационализация и национално развиване, гордо декламирайки „ европейски наставления “… Време е българите да се вземат в ръце.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР