Огнян Минчев*Две руски партии в България събират подписи за два

...
Огнян Минчев*Две руски партии в България събират подписи за два
Коментари Харесай

Референдумите на Слави и Възраждане - важна стъпка към откъсване ни от цивилизования свят и притегляне обратно към евразийското бунище

Огнян Минчев*

Две съветски партии в България събират подписи за два референдума. Първият - за на практика отвод от въвеждане на еврото у нас, макар, че съгласно присъединителния контракт на страната ни в Европейски Съюз приемането на еврото е наше обвързване, въпреки и необвързано с съответен период. Вторият - за въвеждане на президентско ръководство в България, което - изключително в изискванията на настоящата политическа рецесия - ще докара до практическо заличаване на демократичната система в интерес на евразийски вид тирания, за каквато към този момент съвсем две години " загрява " сегашния жител на Дондуков.

Българският жител като " политическо животно " е преди всичко прагматичен и сдържан човек, което се потвърждава от релативно дребния дял на подадени гласове за крайни популистки партии и политически стратегии. Макар и постоянно да приказва яростно и коренно, междинният българин си дава ясна сметка за това какво печели и какво губи от своето рационално държание, изключително в ера като днешната, в която относително положителното материално състояние на българския народ се дължи в немалка степен от принадлежността на България към Европейския съюз.

Две неща са в положение да " преобърнат колата "

на българския прагматизъм и сдържаност в политическото държание на междинния българин. Първото от тях е нашата прословута податливост да " вършим напук ". Когато се гневим, когато сме озлобени или завиждаме, прекосяваме към модела " ще си изкарам едното око - да се смеят на тъща ми, че има сляп шурей ". Еврото, Европейски Съюз и парламентарната народна власт са детайли на статуквото в България, от което възходяща част от българите не са удовлетворени. И знаят, че за тяхното неодобрение не са отговорни нито еврото, нито Европейски Съюз, нито парламентарната народна власт. Виновни са тези, които в България ръководят настоящото статукво. Тези хора са подозирани за това, че крадат, че са безотговорни, че обслужват личните си ползи - групови и персонални - в ущърб на публичните и са подготвени да наложат на обществото какви ли не тествания, единствено и единствено да се закрепят " горе ", изключително - на власт. Щом е по този начин - мамицата им! Друго не можем да им създадем, само че най-малко " ще им дръпнем черджето ".

Вторият фактор, обслужващ българското държание " напук " е продължаващата повече от десетилетие огромна пропагандна - хибридна война на кремълския режим против България със средствата на български продажници - русофили, обслужващи московския интерес и в политиката, и в медиите и в институциите на страната. Кремълската агитация налива обилно вода в мелницата на българското неодобрение, като редовно рисува бялото като черно и назад. Според кремълските дьонмета България не е била в никакъв случай толкоз зле и то заради " обстоятелството ", че Европа и НАТО я ограбват и командват. Така московските господари на българската пета колона нахално обръщат цветовете. Безскрупулният колониален обир посредством Газпром, Лукоил и другите съветски монополисти в България, осигуряващи си свръхпечалби от няколко милиарда $ годишно се прикрива с обвинявания за " обир " от страна на Запада, в случай, че от Европейски Съюз ние годишно получаваме други милиарди - като фондове за развиване. Но не се развиваме (или се развиваме доста бавно) тъй като ги крадем благодарение на съветските " братушки ". 

Обърнете внимание - рупорите на хибридната война в никакъв случай не приказват за това

каква е алтернативата на България като член на Европейски Съюз и НАТО?

Има ли някакъв различен, вероятно по-добър модел за живот и развиване? И вярно не приказват. Защото в случай че предложат за подобен модел Русия и на най-глупавия българин ще му просветне, че желаят да го водят в евразийската кочина - която повече или по-малко е позната на мнозина в България. Верно, позната е на по-старите генерации. Младите можеш по-лесно да ги лъжеш - нито знаят съветски, нито са били в Русия. На такива " безконечната дружба " можеш по-лесно да я продадеш. Но не - опция не се загатва в кремълската агитация на българска земя...

За сметка на това в посока Запад тече черна, мътна река от завист и неистина, призвана да отмие здравия разсъдък на българина и да укрепи естествената му податливост да " прави напук " когато е ядосан и злобен. Кремълските стратези са положителни експерти в разгарянето на завист, яд и спор. Така те ръководят своята империя от епохи. През последното десетилетие те съумяха да зарибят значително българи с отровната неистина за " неприятната Европа " и да насочат растящото неодобрение от статуквото в България в посоката на Запада и Европа. Днес към този момент е време за практическо деяние на продажната пета съветска колона в България.

Двата референдума са значима стъпка към отделяне на страната ни от цивилизования свят и притеглянето й назад към евразийското сметище. Отказът от еврото ще отслаби българската принадлежност към Европейски Съюз и ще улесни продължаването на систематичния колониален обир на България от Кремъл. Въвеждането на президентско ръководство ще обезпечи първите значими стъпки към унищожаване на демократичната система и подчиняването на българската страна директно на едноличната власт на едно или друго мекере на колониалния емисар Решетников. 

Аз не зная какви ще бъдат резултатите от тези референдуми - в случай че въобще те се проведат. Склонен съм да разгадавам на здравия разсъдък на междинния българин, който счита добре. Но дано напомним, че Господ дава, само че в кошара не вкарва. Ние сме оставили кремълските дьонмета умерено и безнаказано да тровят душите и разсъдъка на милиони българи, без да си даваме и най-малкия труд да станем и обществено да кажем - черното е черно, а бялото - бяло. Медиите ни са отровени от гнусна кремълска агитация. Руските партии, организиращи референдуми за послушание на България на Москва си " развяват коня " несмущавани нито от конституция, нито от закон, нито от цивилен отпор на лъжите и операциите. Чувам - тръгнали и да бият тези, които се осмеляват да им се опълчват. Абе, къде изчезна господин Веселин Марешки? Той преди време добре се оправяше с един от тия...

*Текстът е оповестен на фейсбук страницата на създателя, заглавието е на Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР