Огнище на COVID-19 е регистрирано в Дома за възрастни хора

...
Огнище на COVID-19 е регистрирано в Дома за възрастни хора
Коментари Харесай

Огнище на COVID-19 е регистрирано в Дома за възрастни хора в Ямбол

Огнище на COVID-19 е записано в Дома за възрастни хора в Ямбол. Заболели са седем души – петима консуматори над 80-годишна възраст и две санитарки, заяви на брифинг шефът на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) доктор Радостина Калчева.

По думите ѝ до епидемиологичния гърмеж се е стигнало, защото трима от инфектираните възрастни хора и едната от санитарките не са били имунизирани. В болница е признат един от потребителите на дома, а останалите се лекуват в изолирани пространства в обществената институция.

Към момента здравните управляващи не престават тестването за ковид на към 200 души в дома – личен състав и консуматори. Имунизирани са 75 % от работещите и 56 на 100 от настанените в обществената институция, сподели още шефът на РЗИ.

Двуседмичната заболеваемост в област Ямбол продължава да понижава и към днешна дата е 389 на 100 хиляди души. Активните носители на инфекцията са 432-ма, като от тях 40 са приети в болница.

Под карантина са сложени 592 души, измежду които са шест учебни паралелки и една група в детска градина, сочат данните на здравната ревизия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР