„Огледалният Планетариум до Морската гара бързо ще се превърне в

...
„Огледалният Планетариум до Морската гара бързо ще се превърне в
Коментари Харесай

Димитър Николов: Планетариумът до Морската гара ще бъде най-новата емблема на Бургас

„ Огледалният Планетариум до Морската гара бързо ще се трансформира в нова атракция и емблема на Бургас “, заяви Димитър Николов.

Той ще бъде ситуиран пред постройката на Морската гара в зоната за публичен достъп до пристанището и ще съставлява сферична железна структура с съвременен архитектурен дизайн и обезпечена налична среда за хора с увреждания.

Последен модел съоръжение ще обезпечава на жителите и гостите на Бургас опцията посредством 3D прожекции да се допрян до магията на нощното небе и загадките на необятния Космос, които постоянно остават скрити от очите им. С помощта на особено създадени научни и софтуерни стратегии ще се разкриват тайните на звездния хоризонт, с цел да отведат посетителите на галактическо странствуване до близки и далечни планети и галактики.

Със своя потенциал от 50 места Планетариумът ще дава опция за образуване на групови визити и осъществяване на изнесени часове по георграфия, физика и астрономия на учениците от Бургас и района.

Той ще е с 12-метров купол и посредством 2D и 3D визуализации ще демонстрира познатия ни космос. Там децата ще получават познания по астрономия, физика и въобще в областта на точните науки. Със характерната си форма бургаският планетариум ще наподобява на този в Бристол и на известното в целия свят бобено зърно в Чикаго.

Планетариумът и Детският теоретичен център, който към този момент се построява на 1-ия и 2-рия етаж в постройката на Морска гара, приключват цялостната идея за създаване на обединен градски учебен център, в който посредством прикосновение с науката по занимателен и занимателен метод деца и родители ще построяват нови познания и умения.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР