Офшорната компания, която е в центъра на скандала Панамските документи,

...
Офшорната компания, която е в центъра на скандала Панамските документи,
Коментари Харесай

Нови разкрития за Панамските документи: Мосак Фонсека не знаели кой стои зад 75% от фирмите

Офшорната компания, която е в центъра на абсурда " Панамските документи ", не е знаела за ¾ от клиентите си в интервала на разкритията . Информацията оповестява английското издание " Гардиън ", базирайки се на журналистическо следствие.

 „ Панамските документи” не взеха главата на пакистанския министър председател
„ Панамските документи ” не взеха главата на пакистанския министър председател

Върховният съд на Пакистан реши, че няма задоволително доказателства

Панамската компания " Мосак Фонсека " под паника стартира да търси информация за клиентите си напролет на 2016 година , когато се развихри интернационалният скандал.

Но вътрешен одит на хиляди офшорни компании демонстрира, че няма документи за действителните притежатели на 75% от ошфорните компании в Панама и 72% на Британските Вирджински острови.

 Проговори информаторът от Панамските документи
Проговори информаторът от Панамските документи

Джон Доу показва

Разкритията ще затвърдят решимостта на деятели в битката с корупцията, които упорстват офшорният бранш да стане по-прозрачен . През предишния месец те си осигуриха огромна победа във Англия, откакто депутатите прокараха проектозакон, който задължава английските отвъдморски територии да основат обществен указател на притежателите на офшорни компании.

 Държавният департамент: Американските управляващи нямат присъединяване в приключването на Панамските досиета
Държавният департамент: Американските управляващи нямат присъединяване в приключването на Панамските досиета

В отговор на съветските обвинявания...

През март от " Мосак Фонсека " оповестиха, че приключват бизнеса си.

С новия материал се е сдобил немският вестник " Зюддойче цайтунг " и е споделен с основания в Съединени американски щати Международен консорциум на проверяващите публицисти.

Новите разкрития демонстрират, че компанията е изготвила отчети за управляващите , отнасящи се за минимум дузина клиенти на " Мосак Фонсека " след приключването на " Панамските документи ". В някои случаи са употребявани журналистически материали като доказателства.

Някои клиенти даже са се оплакали на " Мосак Фонсека ", защото разкриването на документите ги е принудило да заплащат налози. Новото приключване на информация включва 1,2 милиона документи, които демонстрират, че клиенти на компанията гневно подлагат на критика компанията. Клиентите упорстват да схванат каква информация е компрометирана, дали някакви секрети са разкрити и дали компанията е заличила цялата персонална информация, написа " Нюзуик ".

Новите файлове също разкриват преписка сред чиновниците преди първото приключване до декември 2017 година

През 2016 година бяха разкрити 11,5 милиона документи , свързани с клиентите на панамската компания. Информацията сподели по какъв начин международни водачи, нарушители и други публични фигури употребяват офшорни компании в непознати страни за отбягване заплащането на налози. Новите документи акцентират, че даже от " Мосак Фонсека " не са знаели кои са им клиентите.

Финансовите елементи демонстрират, че измежду клиентите са футболната звезда Лионел Меси , фамилията на президента на Аржентина и други.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР