Официалното запитване на общинските съветници от Продължаваме Промяната – Демократична

...
Официалното запитване на общинските съветници от Продължаваме Промяната – Демократична
Коментари Харесай

НИНКН потвърди, че оградата на Небет тепе в Пловдив е незаконна

Официалното питане на общинските съветници от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ /ПП-ДБ/ в Пловдив към Националния институт за недвижимо културно завещание /НИНКН/ удостоверява незаконността на оградата на Небет тепе .

Това излиза наяве от отговора на шефа на института арх. Петър Петров .
Становището на НИНКН е ясно – заданието не изисква построяването на ограда към комплекса. В писмото се акцентира още, че оградата освен основава различен облик на комплекса и лимитира достъпа до него , което не е съвместимо с културната му стойност , а и включването й в плановата документи на Небет тепе е неприемливо.

Общинските съветници от ПП-ДБ показват за следващ път сериозното си безпокойствие от продължаващата липса на отговори от Община Пловдив към този момент втори месец на поставените от тях въпроси. За страдание, противозаконната ограда продължава да бъде тематика, която общинската администрация очевидно не желае да разяснява проблема , възмущават се от групата.

„ Сесията на Общинския съвет на 29 февруари бе мотив за наново запитване от наша страна, само че Общината продължава да мълчи. Поради тази причина се обърнахме към НИНКН, като поискахме цялата документи, обвързвана със съгласуването на плана “ , обясниха от ПП-ДБ.

От групата съветници упорстват за неотложно унищожаване на оградата , като приканват общината да предприеме нужните стъпки за осъществяване на рекомендациите на НИНКН и Министерството на културата.

Небет тепе е едно от най-популярните места за разходка и туризъм в Пловдив и опазването му като част от културното завещание на града е от решаващо значение , безапелационни са общинските съветници от ПП-ДБ в града на тепетата.

ПП-ДБ Пловдив упорстват за понижаване на безлихвените заеми за планове, които натоварват бюджета

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР