Официалното преброяване на населението започна в полунощ и ще продължи

...
Официалното преброяване на населението започна в полунощ и ще продължи
Коментари Харесай

Преброяване 2021: 10 дни електронно, а чрез преброители - до 3 октомври

Официалното броене на популацията стартира в среднощ и ще продължи до 3 октомври. Процесът ще премине на два стадия - електронно самопреброяване в първите 10 дни, и по класическия метод - от 18 септември до 3 октомври.

От Национален статистически институт се надяват на интензивно присъединяване в електронното броене, с което започва процесът на събиране на данните. На предходното броене - преди 10 години, това са създали 42 на 100 от жителите:

За втория стадий на преброяването, когато 27 000 преброители потеглят по домовете на хората, които не са съумели да се преброят електронно, е направен специфичен медицински протокол. Преброителите могат да посетят дома ви от 8 ч. сутринта до 20 ч. вечерта.

Диана Янчева, зам.-председател на Национален статистически институт изясни кой би трябвало да се преброи:

"Всички, които са на територията и всекидневно обитават на територията на дадена страна, се броят единствено вътре. Не се интересуваме дали са български, или непознати жители, ще би трябвало да се преброят. "

Магдалена Костова – шеф на дирекция "Демографска и обществена статистика ", за информацията, която се събира с преброяването.

"Три раздела са: първият е адрес, след това има информация за жилището. Тя е напълно елементарна информация, обвързвана с всекидневието ни. Става въпрос за комунално-битова осигуреност на жилището, канализация, тръбопровод, има въпроси за метода на отопление на жилището. Има въпроси, свързани с енергийната успеваемост и един от новите въпроси, който е за налична среда. "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР