Официално в най-висшия съд на ООН - Южна Африка обвини

...
Официално в най-висшия съд на ООН - Южна Африка обвини
Коментари Харесай

Южна Африка повдигна официални обвинения за геноцид срещу Израел

Официално в най-висшия съд на Организация на обединените нации - Южна Африка упрекна Израел в геноцид Според страната съществуването на палестинския народ в Газа е под опасност, в случай че Международният съд не се намеси. По време на чуванията в Хага, които започнаха през днешния ден, Южна Африка изиска Израел да приключи военната си интервенция.
През последните 96 дни Израел подложи Газа на една от най-тежките стандартни бомбардировки в историята на актуалното военно дело. Палестинците в Газа са убивани от израелско оръжие и бомби по въздух, суша и море. Изложени са и на риск от гибел от апетит, дехидратация и заболявания поради продължаващата блокада от Израел.
Адила Хасим, юрист, представляващ Южна Африка

От Хамас оповестиха, че поддържат обвиняванията на Южна Африка. А министерството на въшните работи на Израел съобщи, че африканската страна е показала " двуличие " и работи като че ли е част от групировката. В Кейптаун през днешния ден проведоха пропалестинско шествие. И в Хага, и на границата сред Израел и Газа, се организираха демонстрации с апел отвлечените от Хамас да бъдат освободени.
Израелците, които бяха изклани на 7 октомври, бяха убити, просто тъй като са евреи. Хората в Израел схващат, че би трябвало да се защитим и тъкмо в този момент сме във война с Хамас. Война, в която би трябвало да защитим жителите ни. Това не е единствено наше обвързване, само че и наше право.
Давид Саранга, Министерство на външните работи на Израел

Американският държавен секретар, който посети Близкия изток, разяснява, че спорът не ескалира, само че има " доста рискови точки ". Според Антъни Блинкън бъдещето на района включва сигурност за Израел, основаване на палестинска страна и изолираност на Иран. Освен това предизвести йеменските хути за възможни последствия, в случай че офанзивите против търговски кораби в Червено море продължат. По-рано Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри резолюция, в която се приканва бунтовниците да прекратят нападенията.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР