Официално руско гражданство получи бившият служител на Американската агенция за

...
Официално руско гражданство получи бившият служител на Американската агенция за
Коментари Харесай

Путин даде руско гражданство на Едуард Сноудън

Официално съветско поданство получи някогашният чиновник на Американската организация за национална сигурност Едуард Сноудън. Това излиза наяве от декрет на Владимир Путин, публикуван през вчерашния ден.

Той попада под номер 53 в листата на общо 75-има нови жители на Руската федерация.

Името на някогашния шпионин нашумя през 2013 година, когато даде на голям брой медии секретна информация за оперативни дейности и способи на американските и английските специфични служби. С това той получи утвърждението на публичното мнение, само че и опасност от правосъдно гонене и затвор за слагане на националната сигурност под риск.

Затова още тогава Сноудън избяга от Америка – първо в Хонгконг, а по-късно в Русия, която по думите му единствена се съгласила да му даде леговище.

През 2020 година той кандидатства за съветско поданство, а през вчерашния ден го получи.

 
След години разлъка с нашите родители, със брачната половинка ми нямаме предпочитание да бъдем разграничени от нашите синове. След 2 години очакване и съвсем 10 в заточение, малко непоклатимост ще ни е от изгода
Едуард Сноудън в Туитър

Съпругата му също чака да получи поданство, а двамата няма да се отхвърлят от американското.

Официалното гражданство съответствува с момента на частичната военна готовност в Русия поради войната в Украйна и с всеобщото бягство на хиляди руснаци от страната. Засега обаче американецът не попада в обсега на мъжете, които ще бъдат изпратени на фронта.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР