Официално откриха Пивоварница Каменица“ днес. Комплексът, чието изграждане започна през

...
Официално откриха Пивоварница Каменица“ днес. Комплексът, чието изграждане започна през
Коментари Харесай

Пивоварница Каменица отвори

Официално откриха „ Пивоварница Каменица “ през днешния ден. Комплексът, чието създаване стартира през 2017 год., цели да резервира духа на „ Каменица “ в Пловдив, който е роден град на първата бира в България, и да способства за съхраняването и развиването на бирената просвета в страната. На събитието участваха кметът на гр. Пловдив – Иван Тотев, посланикът на Съединените американски щати за България – Н. Пр. Ерик Рубин, посланикът на Белгия за България – Н. Пр. Франсоа Бонтан, сътрудници, медии и представители на компанията.

По време на формалното събитие гостите имаха опция да се насладят на 5 типа бира, ръчно създадена от майстор-пивоварите на място, да опитат от точно комбинираната с бира храна, да схванат по какъв начин вярно да съчетаят храна и бира и да прегледат микропивоварната, с цел да научат повече за изкуството на пивоварството.

Екипът, който стои зад „ Пивоварница Каменица “ е едно от нещата, които вършат новия дом на „ Каменица “ толкоз специфичен. За производството на бирите се грижи Иван Карагьозов, дълготраен пивовар и един от най-хубавите в страната в своята сфера. Шеф-готвачът, който се заема с кулинарното задоволство на гостите - Карстен Рабе, жител на света, има повече от 20 години опит в хотелиерството и ресторантьорството по целия свят, а негова цел е да води гостите на „ Пивоварница “ на същинско кулинарно странствуване. За комфорта и приятното превозване на гостите се грижи шефа на „ Пивоварница Каменица “ – Мария Стоянова, която е отпред на екипа от повече от 20 бирени посланици, които ще ви посрещнат и вкарат в бирения свят на Пивоварница.

В Пивоварница феновете на кехлибарената напитка могат да проследят пътя на една бира от идеалното съчетание на нейните съществени съставки до отпиването от студената халба в удобна и уютна среда. А феновете на кулинарията могат да се насладят на менюто, богато на особено селектирани ястия, които подхождат на всеки тип бира. Амбицията на майстор-пивоварите на „ Пивоварница Каменица “ е да предложат богато портфолио от особено приготвени бири и за най-взискателните усети.

Имената на бирите – Хоп Троп Неипа, Спайс Вайс, Brew-нетка тъмна, Тепейл ейл, Чилзен Пилзен – са измислени по този начин, че да подсказват какво да чакат гостите от тях, само че и да разсънят любознанието и апетита. Хоп Троп Неипа е сухо-охмелена, само че не прекомерно горчива. Спайс Вайс е обичайната Вайс бира, само че с добавени усети и тукашни подправки: чубрица и сминдух. Brew-нетка тъмна е тъмната бира от асортимента, леко сладка и с мирис на кафе. Тепейл Ейл е горчива, карамелена и плодово екзотична. Чилзен Пилзен, както приказва името й, е Пилзен бирата в „ Пивоварница “. Всичките типове бира са основани по обичайните стилове в пивоварството, само че с добавени специфични съставки за само по рода си бирено преживяване.

„ Пивоварница Каменица “ отразява желанието на „ Каменица “ не просто да продължи да бъде част от, само че и да способства към обществения и културен живот на Пловдив и всички пловдивчани. „ Пивоварница Каменица “ е новият дом на „ Каменица “ в Пловдив и припомня за оня миг от историята, когато през 1881 година „ Каменица “ слага началото на биреното произвеждане в България. В „ Пивоварница Каменица “ всеки фен ще може да види селекция от определени моменти от историята на първата бира на България посредством разнообразни детайли, интегрирани в дизайна на мястото. Емблематичният комин в зелено и бяло е интегриран в цялостната идея на постройката и продължава да се извисява на същото място към този момент десетки години. С годините коминът на „ Каменица “ се трансформира в един от знаците на града под тепетата и насочна точка за доста срещи.

„ Пивоварница Каменица “ е особено място в Пловдив не просто като правоприемник на историята на най-старата бира на България, само че и като притежател на просвета и съвремие, който ще се трансформира в емблематично място за срещи и ще способства към културния и обществен образ на град Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР