Официално оставката на председателя на антикорупционната комисия Сотир Цацаров Сотир

...
Официално оставката на председателя на антикорупционната комисия Сотир Цацаров Сотир
Коментари Харесай

Кирил Петков коментира решението на Цацаров да сезира прокуратурата и разкри кога започва съдебната реформа

Официално оставката на ръководителя на антикорупционната комисия Сотир Цацаров  Сотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 година в гр. Пловдив. Средното си обучение приключва в е в деловодството на Народното събрание. Посочената дата е 1-ви март, само че всичко към този момент е в ръцете на народните представители. Освен да си тръгне от поста Цацаров желае и още нещо - Прокуратурата да ревизира както негови дейности, по този начин и думи на премиера за това, че Цацаров е употребявал класифицирана информация, което е довело до последици. Премиерът пък се усъмни инцидентно ли Цацаров е подал оставка в деня преди да му бъде лишен достъпа до класифицирана информация или е имало теч на информация.

Властта е твърдо решена – промяна в правосъдната система ще има. И то доста скоро, разгласи министър председателят.

„ Максимално бързо, каквото зависи от нас. Нищо не ни стопира с изключение на самите времеви рамки, написани в законовия развой. С други думи – няма липса на желание”, посочи пред Нова телевизия.

Първата крачка към тази промяна ще са измененията в антикорупционната комисия. И разделянето й на две елементи – от една страна за битка с корупцията, а от друга – за битка с спора на ползи.

„ Законът за КПКОНПИ ще е един от първите закони, които ще бъдат приети”, добави министър председателят.

Председателят на антикорупционната комисия обаче реши на изпревари промяната и публично изиска да си тръгне. Оставката му с дата 1-ви март към този момент е в деловодството на Народното събрание. От дни Цацаров е и с лишен достъп до класифицирана информация.

„ Аз имам вяра на службите за сигурност, че работят професионално, само че от някъде той може би е имал тази информация. Няма смисъл някой да стои на някаква позиция, в случай че не може да си прави работата”, сподели още той.

Днес Сотир Цацаров  Сотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 година в гр. Пловдив. Средното си обучение приключва в реши да мине в офанзива и отвърна на удара като сезира прокуратурата и изиска инспекция както на негови дейности, по този начин и на думите на премиера. Поводът - телевизионно изявление, в което Петков твърди, че има последици от изнесена от Цацаров класифицирана информация

„ Г-н Цацаров има цялостните пълномощия да прави всичките тези неща, които са в границите на закона. Аз поздравявам той това да направи. Това е методът на институционалността. Когато едни институции правят своята работа и когато има разделяне на управляващите, човек, който не е бил удовлетворен от нечие решение – може да обжалва”, изясни Петков.

А кой ще е новият началник на антикорупционната комисия – към момента не е ясно, съобщи министър-председателят. Но разказа профила му.

„ Той би трябвало да подсигурява, че има един критерий към всички”, безапелационен е министр-председателят.

Премиерът добави още, че другата значима стъпка от правосъдната промяна е промяната на основния прокурор Иван Гешев

„ Рано или късно – в случай че цялото общество не има вяра, че той в действителност си прави добре работата – постоянно има законов метод, по който това да се случи. Въпросът е какъв брой бързо това може да се случи”, разяснява още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР