Официално лице в Либия обяви, че при боеве между съперничещи

...
Официално лице в Либия обяви, че при боеве между съперничещи
Коментари Харесай

26 убити при ескалация на сблъсъците в Триполи

Официално лице в Либия разгласи, че при боеве сред съперничещи се милиции в столицата Триполи са били убити минимум 26 души , в това число цивилни, оповестява " Асошиейтед прес ".

Уидад Абу Ниран, представител на здравното министерство, посочи, че други 75 души са били ранени при боевете, които са почнали в понеделник и изправиха едни против други въоръжени групировки от Триполи против други групировки от град, намиращ се на юг от столицата.

Либия потъна в безпорядък след въстанието през 2011 година, при което от власт беше свален и погубен дългогодишният деспот Муамар Кадафи. Страната понастоящем се ръководи от съперничещи си управляващи, като едните са основани в Триполи, а другите в източната част на страната, като всяка от тях е подкрепяна от голям брой милиции, които на процедура са безконтролни и владеят обособени елементи от страната.

Милиции, подкрепяни от подкрепяното от Организация на обединените нации държавно управление в Триполи, са предложили преустановяване на огъня през вчерашния ден.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР