Официално червената бюлетина за издирване на Желяз Андреев от Интерпол

...
Официално червената бюлетина за издирване на Желяз Андреев от Интерпол
Коментари Харесай

Желяз Андреев вече не е издирван от Интерпол

Официално алената бюлетина за търсене на Желяз Андреев от Интерпол е свалена. Това разгласи самият той на брифинг в Мининистерския съвет.

Той благодари на премиера Бойко Борисов, основния прокурор Сотир Цацаров, на фамилията си и на всички министри, които са застанали зад него.

" Това е следващият случай, в който страната може да отбрани своите жители ", изрази насладата си Андреев.

По думите му това е най-хубавата вест за него от много време. Андреев е получил формален документ, че алената бюлетина е свалена и затова е пристигнал в постройката на Министерския съвет.

рипомняме, 29-годишният българин Желяз Андреев бе арестуван от родната полиция след искане на прокуратурата в Маями, Съединени американски щати, по обвиняване, че е нарушил ембаргото за търговия със Сирия. Разследването по случая, което тече в щата Флорида, е и против други 4 българи, работили в областта на аутсорсинга. Властите в Съединени американски щати желаеха Андреев да бъде екстрадиран, с цел да се изправи пред съда.

На 11 април, правосъдният министър Цецка Цачева съобщи, че по силата на контракта за екстрадиция сред България и Съединени американски щати, Андреев би трябвало да бъде екстрадиран в границите на 60 дни. Малко по-късно Окръжната прокуратура в Добрич изиска мъжът да бъде арестуван за посочения период от 60 дни.

Окръжният съд в Добрич обаче реши да пусне Желяз с мярка " Подписка ".

Междувременно стана ясно, че до момента в който Желяз е бил в ареста, на него му е отказано правото да беседва със бранител.

На 12 април бе публикувана информация, че управляващите във Флорида са призовали за разпит по същия случай и различен българин - сътрудник на Желяз Андреев.

Във връзка с проблема основният прокурор Сотир Цацаров свика ексклузивен брифинг, на който съобщи, че персонално е наредил българите да не бъдат арестувани в България. Цацаров добави, че от една страна България е длъжна да извърши интернационалния контракт. В случая обаче били налице дейности, които могат да доведат до голословно засягане на правата на българските жители.

Малко по-късно тематиката разяснява и омбудсманът Мая Манолова. Тя също ще разиска проблема с посланика на Съединени американски щати у нас Ерик Рубин.

Източник: news.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР