Официално бе даден стартът на изграждането на нова пристройка на

...
Официално бе даден стартът на изграждането на нова пристройка на
Коментари Харесай

Зико: Няма да спрем с изграждането на детски градини и ясли, важни са ни децата

Официално бе даден стартът на построяването на нова пристройка на ДГ “Зорница” в пловдивския регион „ Южен “. Първата копка направи градоначалникът Здравко Димитров, дружно с кмета на региона Костадин Язов, а малчуганите поздравиха присъстващите с танци и песни.

„ До момента 20 милиона лв. е отделила община Пловдив за построяването на детски градини и ясли, като изразходваните към този момент са 14 милиона. В началото обещахме 12 млн. лв., като някои реагираха скептично на това а ние даже ги надминахме. Няма да спрем дотук, значими са ни децата, те са нашето бъдеще. Чувам, че строим спортни обекти, само че ние строим и културни такива - галерии, също по този начин започваме Небет тепе. Не сме спрели, макар сложните времена. Дано тези дечица в никакъв случай не схванат какво се случва към България и по-скоро да свърши този призрачен сън. Пожелавам им да порастват в мир “, разяснява кметът Здравко Димитров.

Той разяснява, че общо в регион „ Южен “ новоизградените детски обекти ще бъдат четири.

„ Въпреки че ни стопираха газта, животът не стопира дотук, дружно ли сме, ще успеем, макар всички компликации. Пожелавам на всички да сме живи и здрави “, съобщи още градоначалникът.

Кметът на регион „ Южен “ Костадин Язов също поздрави всички присъстващи на тържеството.

„ В продължение на най-светлите християнски празници вършим поредна първа копка. Ангажиментът ни е, че всички 4-годишни деца би трябвало да влязат в детски градини. Имаме страховит проблем в региона. Четири от детските заведения са в подблокиви пространства и ние би трябвало да преместим децата в типови такива “, сподели Язов

Предстои до края на годината да бъде изцяло приключена новата детска градина на бул. „ Александър Стамболийски “, която сега чака съоръжение и построяването на още една нова ясла в региона.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР