Официалният старт на програмата Indonesia – Spice Up the World“

...
Официалният старт на програмата Indonesia – Spice Up the World“
Коментари Харесай

Мишлен готвачът Уилям Уонгсо прави ренданг паданг в Пловдив

Официалният старт на програмата „ Indonesia – Spice Up the World “ беше даден тази седмица в България в индустриалната база на „ Белла България “ в Пловдив в наличието на изключителния и пълномощен дипломат на Индонезия в България, Северна Македония и Албания Иуан Богананта, кулинарния консултант на президента на Индонезия и основен кулинар на Срещата на върха на Г20 през ноември в Индонезия Уилям Уонгсо и ръководителя на Българската Халал асоциация. Министърът на туризма и креативната стопанска система на Индонезия Сандяга Уно следи онлайн пробните действия и първото произвеждане на ренданг паданг в България.  



Произведеният от „ Белла България “ ренданг ще има Халал документ

„ Белла България “ е формален сътрудник на индонезийското държавно управление в акцията му за популяризирането на гастро-дипломатическата визитка на страната по света. Посланик Иуан Богананта оцени високо напъните на компанията за съдействието в плана, вложенията в основаването на цех за произвеждане на ренданг паданг и уговорката компанията да създава и други индонезийски специалитети. 



Уилям Уонгсо и Иуан Богананта преглеждат процеса на произвеждане на добив в България

Производственият развой на ренданг в „ Белла България “ е с потенциал 18 тона месечно по специфична азиатска технология и рецепта на топ началник кулинаря Уилям Уонгсо.  Използваните подправки са непосредствено доставени от Индонезия. Уилям Уонгсо извърши цялостен R&D надзор на качеството на началното произвеждане. „ Вкусът е като на индонезийски ренданг “, бе заключението му.  

Главният действен шеф на „ Белла България “ Димитър Митев даде гаранции, че създаденият от компанията ранданг ще е наличен и за мюсюлманската общественост, тъй като продуктът ще има Халал документ.  

Очаква се продуктът да е на пазарите в Европа и Близкия Изток при започване на 2023 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР