Официалният представител на МВнР на Русия говори по за хакнатия

...
Официалният представител на МВнР на Русия говори по за хакнатия
Коментари Харесай

Мария Захарова: Западният елит в момента се разбърква като колода белязани карти

Официалният представител на Министерство на външните работи на Русия приказва по за хакнатия телефон на Лиз Тръс, приходите на Запада от зърнената договорка и своите упования от изборите в Съединени американски щати.
Автори: Алексей Осипов и Алексей Иванов, 

Следвайте " Гласове " в
Коя е " свършената работа "?
- Мария, първият въпрос е за известието, което експремиерката на Британия Лиз Тръс е отправила към Антъни Блинкен, главата на Държавния департамент на Съединени американски щати, минута след осъществената измама на „ Северен поток “. И това известие в превод на съветски значи безусловно следното: „ Работата е свършена “. Нима в действителност толкоз ниско паднаха англосаксонците? Доколко в Министерство на външните работи сте сигурни, че зад тази измама стоят точно те?

- По мотив по този начин наречените смс-и. Вече три дни английската преса е потресена от информацията, че телефонът на Лиз Тръс, до момента в който тя беше премиер-министър, е бил хакнат. Веднага оповестиха, че това, несъмнено, е било работа на съветски хакери. Тоест, това, което в действителност е имало в самите материали от телефона на Лиз Тръс, не би трябвало да занимава английската публика. Удивителна история, нали? Не, почакайте минутка. Дайте да разберем – какво е имало там?
Нататък стартира забавното. През последните дни в интернет пространството започнаха да циркулират данни, че измежду укритата информация е било и това известие, за което Вие говорите – „ Работата е свършена “. Още един път ще повторя – тези данни започнаха да циркулират в медийните среди. Какво върша аз? Аз задавам пряк въпрос на Лондон – изпращал ли е премиер-министърът на Англия Лиз Тръс известие с такова наличие на държавния секретар на Съединени американски щати директно след взривяването на газопровода? Как мислите, какво вършат в този случай западните средства за всеобща информация, които са оповестени за задгранични сътрудници у нас? Публикуват публикация за това, че Русия популяризира фейкове. Не, минутка, ние не приписваме нищо на никого. Ние нищо не разпространяваме. Ние публично, виждайки известието, задаваме въпрос: „ Кажете, това по този начин ли е в действителност, или не е по този начин? “ Това е открит, почтен, професионален въпрос. Да или не?
Ще припомня по какъв начин се държат британците. Помните ли, имаше една Тереза Мей, премиер-министър на Британия. След като тя получи неразбираеми сведения по отношение на някакви хора, които се разхождали някъде в региона на Солсбъри. „ Хайли лайкли “, те доста приличали на тези, които може би имат връзка към този, който е направил офанзива против Британия – ни повече, ни по-малко – с използване на химическо бойно отровно вещество. Ето това е фалшив. А нашият въпрос е пряк и открит.
- Вие сте общували непосредствено с Лиз Тръс, нали по този начин?
- Бих помолила да не ни свързвате по никакъв метод.
- Президентът наскоро я назова „ лудичко момиче “. Това малко се вписва в историята, която сега върви по медиите – за това, че тя е можела...
- Не, въпросът не е в това, че тя е момиче или каквото и да е друго. Тук въпросът е в това, че изказванията, които тя прави, са от категорията " малоумни ". Помните по какъв начин тя говореше да се употребява нуклеарно оръжие, в случай че се наложи. Това е заради недоброто ѝ образование. Но това е и огромният въпрос за раздухания мит за английското обучение – ето, виждаме ослепителен представител, премиер-министър на Британия, който не знае кои морета къде се намират и която свободно разсъждава по тематиката за потребление на нуклеарни оръжия. Но казусът е доста по-широк. Това е рецесията на западната система, каквато е. Никой не е избирал Лиз Тръс за министър председател. Можете ли да си визиите? Ето, в този момент приказваме за пример на западната народна власт, както те се назовават. Нея никой не я е избирал. Тоест, британците не са дали своят вот за нея нито директно, нито индиректно. Тоест, в случай че президента на Съединени американски щати въпреки и индиректно го избират хората посредством изборната система, нея никой не я е избирал.
- Както и Риши Сунак, който я смени.
- Тази колода от белязани карти се разбърква по този начин, както прави работа на политическия хайлайф. Ние сме привикнали думата „ хайлайф “ постоянно да се използва в някакво висше значение. Но в действителност в този момент към този момент не е по този начин.
Манипулация с числа
- Президентът акцентира, че Русия не е излязла от зърнената договорка, а единствено я е спряла. Какви тъкмо гаранции чакаме от Украйна и има ли знаци от другата страна, че те ще бъдат дадени?
- Неотдавна всички международни медии, естествено по окръжно от Държавния департамент на Съединени американски щати, Белия дом и британския Форин офис, започнаха да крещят, че международната продоволствена сигурност е в заплаха. Това беше класическа пиар акция в международен мащаб, зад която стояха тези, които печелят колосални пари както от самата пиар акция, по този начин и от самите продоволствия. Във връзка с тази обстановка Генералният секретар на Организация на обединените нации преди няколко месеца излезе на авансцената и предложи пакетна договорка. Трябваше да се отблокира прекосяването на храни от Украйна и по едно и също време съветските торове и селскостопанска продукция също да получат някакъв достъп до международните пазари. И защото тази самодейност излиза от Генералния секретар на Организация на обединените нации, всички би трябвало да повярват в нея, тъй като той наподобява почтен медиатор.
Действително, бяха подписани съответните съглашения. Само че по-късно започнаха да се обясняват доста забавни обстоятелства.Първо, работеше единствено първата част от договорката, която подсигурява придвижването на украинските храни към международните пазари. Второ, никакви най-бедни, най-гладни и най-нуждаещи се страни не започнаха да ги получават. Всичко това стартира да идва в по този начин наречената западна база. Което ще рече, в частни западни компании, компании, които изкарваха колосални пари от това.
Срещу цифрите нищо не можеш да направиш! Макар и с цифрите да стават операции.
Позволете да ви изтъквам представителя на Държавния департамент на Съединени американски щати господин Прайс. На брифинг на 31 октомври той съобщи безусловно следното: „ Към вчерашния ден в границите на самодейността бяха преведени повече от 9,5 милиона тона зърно и други хранителни артикули от украински пристанища, пренесени в общо към четиристотин курса. По-голямата част пшеница, изнесена в границите на тази самодейност – 66% или към две трети – беше изпратена към разрастващите се страни. При това, 19% от тези 9,5 милиона тона бяха отправени в минимум развитите страни в света. “
Колко забавно! Направо се просълзяваме, какви безсребреници, чисти и откровени хора са чиновниците на Държавния депртамент на Съединени американски щати. Един тип – не мога да хапвам, преди да нахраним другите. Ето, виждате какъв брой изкусно, пред очите ни, се подменят понятията. 9,5 милиона тона зърнени артикули и други храни – царевица, слънчоглед, соя, рапица, слънчогледово олио. Всичко това се подменя единствено с „ пшеница “ и това дава процентните стойности, които съответстват с комфортната за структурите на Организация на обединените нации картинка. Но съгласно данните на Организация на обединените нации се появява малко по-различна цифра за размера на експортираната от Украйна пшеница в границите на реализацията на зърнената договорка. Тя е 2,3 милиона тона. Или 30% от всички доставки, а не 9,5 милиона тона, както заяви Прайс. Прекрасно, нали? За разпределението на останалите 7 милиона тона храни Прайс нищо не желае да каже. А би трябвало.
В отчета на Организация на обединените нации размерът на доставената царевица по зърнената договорка е 3,3 милиона тона. 68% от тях се изнасят точно в развитите страни. Не в разрастващите се, а в развитите. 68 %. И едвам останалото, т.е. единствено една трета, отива в разрастващите се. А знаете ли какъв брой отива в най-бедните? Нула.
Разбирате ли, това е всеки ден. А втората част е още по-страшна. Става дума за това, което се случи сутринта на 29 октомври, когато под прикритието на филантропична интервенция, въоръжените сили на Украйна, които бяха ръководени точно от английски експерти, се пробваха да нанесат удар по наши кораби, обезпечаващи същата тази продоволствена договорка. Когато питат от кого желаеме гаранции? Да, от всички, които са подписали тази договорка. И преди всичко от Организацията на обединените народи, която изпълняваше функционалностите на медиатор и поръчител и сама предложи тези схеми. И би трябвало да се направи по този начин, че всички, които стоят зад киевския режим, щом са бенефициенти от същата тази зърнена договорка, да схванат, че никакви сходни провокации, а това към този момент не е провокация – това е терористичен акт – към този момент няма да минат.
Американските работи
- Разговорът ни се организира в навечерието на едно от най-важните политически събития на годината: всички чакат резултатите от изборите в Америка. Очаква се републиканците да сменят демократите в едната, а може би и в двете покои на Конгреса на Съединени американски щати. Ще стане ли по-лесно за Русия да се договаря с Америка? Важно ли е въобще за нас кой ще победи там, или ни е все едно?
- Ние нямаме и не би трябвало да имаме никакви упования от вътрешните електорални процеси в други страни. Това е тяхната, преди всичко, история. А в Съединени американски щати това е история на деградацията на електоралната система, а също и на политическата. Защото тя директно се основава на изборите. Начинът, по който те организират техните избори, не може да се снима в никакъв филм. Защото това е доста по-всеобхватна и отвратителна картина.
Мисля, че изборите от 2020 година наложително ще влязат в учебниците както на самите Съединени щати, по този начин и на други страни, като едни от най-мръсните и нечестните. А в този момент към този момент след всеки избори, президентски, а и за законодателното заседание на Съединени американски щати, в Америка се организират следствия, завършващи с все по-ожесточени кавги, всякога се вършат заключения за това, че идващите избори би трябвало да протекат по някакъв различен метод. Впрочем и на законодателно равнище одобряват разнообразни актове, заявки, заявления, ограничаващи политиците в използването на мръсни способи – ту се пробват да лимитират финансирането за предизборни акции, ту технологиите... Опитват се нещо да създадат, само че всякога тези капмании са все по-мръсни. И 2020 година беше дори не неуспех, а миг на саморазобличаване. Затова, дано американският гласоподавател да се оправя с тези неща дотолкоз, доколкото той въобще може да бъде позволен до останалите почтени глави от тази история.
Ние не преувеличаваме смисъла на изборите в подтекста на двустранните връзки, отчитайки открития в Капитолия мощно русофобски дух. Но, несъмнено, следим хода на акцията, тъй като някои неща са просто есктраординарни по своята нелегитимност, по своята крещяща антидемократичност.
Уверена съм, всички виждат, че колкото повече доближава гласуването на 8 ноември, толкоз повече се ускоряват безредните придвижвания в Америка, взаимните гневни обвинявания, обидите, грубостите, фалшификациите, триковете и по този начин нататък. Вече всички са в това бунище – бизнес, публични дейци, публицисти. Всичко се е смесило. Просто страшна история! А повода е ясна. Мнозина мислят, че става дума за неуспехите в политиката, вътрешна, външна, икономическите проблеми... Но не е в това работата! Това е систематична рецесия. Просто американците не могат да създадат нищо за това, защото първо би трябвало да има миг на признание, приемане, установяване на това, което би трябвало да се поправи. Но тъй като те от самото начало се пробват да поправят нещо някъде на открито, очевидно ръце не им остават за тях самите. Затова, не зная по какъв начин този път ще премине всичко там. Но към този момент е смешно, в действителност.
- Ще продължи ли американската финансова и военна поддръжка за Украйна? Кандидатите-републиканци към този момент нееднократно споделиха, че вътрешните проблеми на Америка за тях ще бъдат по-важни. Има ли късмет след промяната на властта Вашингтон просто да не помни за Киев?
- Всички гледат съответните неща, а би трябвало да се гледа световно. Да, евентуално вътрешноамериканските проблеми в миналото ще стартират да вълнуват американските политици повече. Те и в този момент ги интересуват, единствено че доста години не могат да ги решат и вместо това употребяват външния фактор – някакви нападателни дейности, или пък провокации и интриги, или инсценировки и постановки. А ние приказваме за това от дълго време. Вижте: в голямо количество изявленията, изказвания, конференции, министърът на Външните работи Сергей Викторович Лавров е отбелязвал, че за жалост, настъпващият на всеки две години при американците електорален цикъл – било за президент или за Конгрес – слага целия свят и всички интернационалните връзки в състояние на заложници на вътрешноамериканските проблеми. Всякакви дребни лудории от вида на Уотъргейт или роклята на Моника Люински към този момент не са задоволителни, с цел да се оправи Вашингтон с вътрешните дрязги. Подобен жанр фактори просто към този момент не стигат. И световно тази наклонност се прояви в извънредно гневен формат, да вземем за пример при Обама, който трансформира русофобията в част от световната си тактика. Спомнете си – шпиономания, измисляне на всевъзможни несъществуващи истории или придаване на съществуващите напълно необикновен по мащаби и план формат... Отначало това беше преди президентските акции, след това по тяхно време, след това незабавно след тях. Изведнъж взеха решение да санкционират с нещо Русия и ѝ лишиха пет лични обекта, които – внимание! – бяха отнети, тъй като били надали не гнезда на шпионаж! Едно от тези, по този начин наречени гнезда, ми е добре познато. Това е Ривърдейл, близо до Ню Йорк, през лятото там се правеха лагери за децата на съветските дипломати и сънародници. Провеждаха се и мероприятия за задгранични сътрудници, там ходеха на отмора наши сътрудници. Наблюдавана от всички страни територия, на която се организираха приеми, празненства, даже футболни мачове. И администрацията на Обама дефинира това място за шпионско гнездо. Определи и съобщи: е, това беше, в този момент всички ще заживеем радостно, откакто разбихме съветската шпионска мрежа. Именно тази история заслепи очите на всички в Съединени американски щати, трансформира се в опорна точка на демократите и русофобията стана дългоиграещ коз за тях.
Европейски съмнения
- Не е загадка, че Съединени американски щати привикнаха да вземат решение вътрешните си проблеми за непозната сметка, тъй че Русия, а също и Китай, се назовават в американските политически доктрини враждебни страни. В Европа, която наподобява като американски съдружник, като че ли започнаха нещо да подозират...
- Подозират, че нещо се е объркало. Нека в помощ ни бъде Евгений Онегин: „ Зима. Европа, тържествуваща, още веднъж потегля за дърва... “ Простете, че малко трансформирах тези стихове, само че става студено в Европа. А студът засилва мозъчната активност – мислиш по какъв начин да се стоплиш, какво ще ти би трябвало за това. Между другото, доста етнографи считат, че промяната на климата, сезонните етапи, постоянно са сособствали за развиването на индустрията и производството. Захлажда се и хората стартират да мислят. Когато е по-топло, те са в по-отпуснато положение. А в Европа беше по-топло освен през лятото, беше и предходната зима, и по-миналата. Защото газът беше съветски, на ниска цена, и животът някак вървеше. И градината, за която говрори Борел, продължаваше да цъфти. А в този момент нещо се обърка: някой взриви газопровода в Балтийско море и стана по-хладно. Кръвта влезе в мозъка и започнаха да мислят европейците – какво не е наред с тях, какво вършат с тях, европейците, техните съдружници, вярно ли пее арията самовъзвеличилият се англосаксонски дует? Започнаха да се подбутват, всички започнаха да търсят отговор на този въпрос. Макар че той е на повърхността. Световните центрове се трансфораха в огромни съперници за Лондон и Вашингтон. А ние говорихме за това в продължение на доста години. Говорихме за това, че еврото стана съперник на $, освен това действителен съперник. Защото доларът се печата някъде там и в този момент държавният дълг на Съединени американски щати съставлява невероятните 31 трилиона. А доларът не е гарантиран с нищо, с изключение на с този дълг. Той просто продължава да се печата. А преди малко взеха, че хвърлиха 6 милиарда в необезпечени пари. В коя стопанска система това би се разминало без последици? Единствено, в случай че ти управляваш всички останали ръчно и със мощ. И имаме Европейския съюз с неговата единна валута, обезпечена с стопанските системи, ресурсите, опциите на десетки страни. И ето, че еврото става голям съперник. Само че това не биваше да се споделя на глас. Русия, Китай, също станаха съперници – и те имат запаси, и те имат освен вероятности за растеж, само че и справедливи индикатори. Именно поради това Русия и Китай бяха оповестени от американците за основна опасност. А Евросъюзът просто стана фактическа опасност. Впрочем, това е и отговорът на въпроса за какво Англия напусна Евросъюза. Трябва да отдадем нужното на британците – те владеят сценографията удивително. Всичко, което се отнася до тяхната инсценировка, е ослепително разиграна партия от позиция на външното усещане. Те организираха и брекзит на високо равнище.
А ние всички доста добре разбираме, за какво това беше направено и по чия повеля. Имаше дълготраен проект за належащо намаляване темповете на растежа и развиването на Европейския съюз, за неговото изхвърляне като съперник, с доста години обратно в предишното. Но за финалните бурни овации беше належащо европейците да бъдат лишени от главното – евтиния и благонадежден запас, който беше съветският газ. Републиканците фино се опитваха да го вършат с политически способи, е, и с малко закани и шантаж, а при демократите Байдън и Нюланд просто излязоха и споделиха: стига към този момент сме се лигавили с тези Северни потоци, по този начин или другояче ще закрием този план. Но по какъв начин? С всевъзможни способи, споделиха те! Ето че всичко е ясно – и по отношение на партньорството, и по отношение на съюзничеството. На европейците ще им отнеме известно време да осъзнаят това и да го схванат тъкмо. Защо? Защото е невероятно да се повярва в това. Те толкоз години бяха зомбирани от приказките за някакво стратегическо съюзничество и единение, демократични полезности. Не е значимо, че от либерализма към този момент нищо не остана, защото всичко се постигаше със силови средства, интриги, шантаж, екстремизъм, а в този момент към този момент и с тероризъм. Но пропагандата вършеше своето, работейки на цялостна мощ. С каква плам те повтаряха и повтаряха потресаващата дума „ взаимност “! Но удивителното е, че тяхната взаимност се разсънва единствено в антируски ключ. По нито един различен въпрос нея я нямаше. По всички останали посоки – като орел, рак и щука.
Европа и всички останали
- И по този начин, Европа е наивна. Страните от други материци и континенти ще се окажат по-прозорливи. Да вземем Саудитска Арабия...
- Ако приказваме за близкоизточните страни, те работят в национално качество – те имат своя външна политика, работят като суверенни играчи в интернационалните каузи, имат своя конституция, своя доктринална основа, идея и по този начин нататък. Те схващат какво ще вършат на следващия ден и вдругиден. Докато Европейският съюз – внимание, фанфари! – има единна външна политика, а страните-членки в него са десетки. Аз бях очевидец, когато министърът на външните работи на една страна от Северна Европа, влизаща в Европейски Съюз, по време на конференция отхвърли да отговори на въпрос за външната политика, базирайки се на това, че тя може да бъде коментирана единствено от представител на брюкселската щаб-квартира. Как по този начин?! Ама нали суверенна страна влиза в Европейския съюз, който като цяло беше проведен на икономическа платформа? Това беше съюз, в чийто център беше стопанската система, в центъра освен на абревиатурата, само че и в самата същина на обединяването. А в този момент им се споделя: не, няма да образувате сами външната си политика.
И с всичко е по този начин там. Въпреки че това са суверенни страни, с всички признаци на суверенитет – конституции, граници и прочие Те имат дори собствен вътрешен ред за изборни акции по външнополитически въпроси. Тоест, те описват на гласоподавателите си за външнополитически цели. Но незабавно щом по този начин наречените избори минат, край – тяхната външна политика и позицията им на интернационалната сцена стават стават единни и единствено Брюксел може да я образува по избран метод. Ще припомня 2014 година, Украйна. Ролята на Брюксел там и тогава беше голяма. А кой в този интервал управляваше всички външнополитически каузи в Евросъюза? Катрин Аштън, баронеса. Откъде е тя? От Британия. На Майдана тогава те забъркаха такава каша, че цяла Европа към момента се пробва да я почисти, до момента в който Лондон гледа на всичко това към този момент отвън Европейксия съюз.
Страните, които цялостен живот бяха поучавани (да не кажа порицавани) от западната народна власт за това, че нямат опция да се проявят като същински свободни, че не слушат народите си в степента, в която е нужно, че не имат, в случай че перифразираме Булгаков, такава прохлада на демокрацията, каквато фактически е нужна, в действителност се оказаха доста по-демократични и доста по-суверенни и независими, отразяващи действителната воля на народите си в интернационалните работи, в сравнение с старицата Европа. Затова и Европейският съюз в този момент мисли по какъв начин ще живее по-нататък. И никой не се грижи за хората там – какво ще горят, с какво ще се топлят.
Как ще се развиват – това е въпросът. И европейците бяха принудени да признаят, вътре в себе си (вярно, получи се по този начин, че и всички останали разбраха), че в този момент всички в Европейския съюз ще би трябвало да схванат – по какъв начин да устроят икономическото си развиване, в случай че проектите за ускорени темпове на такова, и въобще каквито и да е темпове, се оказаха несъстоятелни. И всичко е заради това, че го няма главното – няма запас. Как беше преди? Нали преди се намираха запаси? Ами взимаха ги от колониите, в продължение на епохи извозваха от там, използваха ги и по този метод се развиваха. Така беше получена и цъфтящата градина, за която, ще припомня още един път, говореше Борел. А в този момент тази цъфтяща градина няма с какво да се полива.
- А целия останал свят Борел назова джунгла...
- Живеем в изумително време. Времената биват тежки, забавни, увлекателни, разнообразни. Но в този момент те са удивителни, тъй като в никакъв случай не ни е идвало на разум какво може да бъде. Тоест, ние в никакъв случай не бихме могли да разобличим Запада дотам, до каквато те сами го вършат със личните си разобличения. Ето по какъв начин си признавате употребяваната колониална логичност – има метрополии, които са прелестни и забележителни, а има и всички останали. Никой не би дефинирал това, което издаде Борел. Дали някой му го е написал, или той самичък г е измислил? Загадка. Но той го произнесе. И получи реакцията на цялата интернационална общественост. Както нормално, след това се разкая, или се опита да се разкае. Но тази негова фраза към този момент влезе в историята.
Удивителни врмена
- Всеки спор рано или късно приключва на масата за договаряния. Кога и на какви взаимни отстъпки ще бъде подготвена Украйна? На какви взаимни отстъпки няма да се съгласи Русия?
- Сега би трябвало преди всичко да приказваме за логичност, за здрав разсъдък, за тези базови полезности на човечеството, от които всички се ръководим. Говоря за нашата страна, която в аспекта на упоменатите полезности, ще бъде подкрепена от болшинството в света. Ще подчертая – от болшинството. Да, фактически, в западното малцинство сега са съсредоточени главните медийни запаси, както и значителен размер финансови запаси, благодарение на които там образуват възприемането на ставащото, включително и в Украйна. Но ние виждаме фантастичната реакция на тези, които Западът назовава джунгли. Самостоятелна, суверенна, почтена, почтена и смела. И смела, не тъй като са били застрашени и им е било казано – в случай че в този момент подкрепите Русия, ще ви разрушим стопанската система. Тъкмо противоположното, на доста от тях е казано, че в случай че в този момент заемат антируска позиция, ще им се помогне да излязат от компликациите, в които се намират. Но те не се поддадоха нито на едното, нито на другото. Вижте Африканския континент. Или Азия. Не тази Азия, която съставлява Япония, а същинската. Не площадката за американски бази, не тези хора, които не помниха кой им хвърли атомната бомба, и които в този момент приписват на нас нуклеарна опасност по време на паметните церемонии в Хирошима и Нагасаки. Не, не тази Азия, а същинската, вярната на своята история, на своите всемирен полезности. Азиатците споделиха на всички останали – не, ние сами ще решаваме по какъв начин и с кого ще поддържаме връзка. И в този момент това е най-важното.
Това, което се случва в този момент, има голямо значение за историческия подтекст. Това е доста значим, основен стадий в развиването на човечеството освен в тази ера на кръстопътя на два века, не като продължение на историята на 20 век, а по принцип. Защото, в случай че ние не бяхме въстанали против това, което ни постановяваха, аз не съм уверена, че щяхме да можем кардинално да приказваме за съхраняването на високите цивилизационни идеали, с които толкоз се гордее човечеството.
 
Източник:
Превод за " Гласове ": Екатерина Грънчарова
 
06 Ное 2022224305 Ное 2022134703 Ное 2022306203 Ное 2022156131 Окт 2022360430 Окт 20228784Коментаритттттт08 Ное 2022 8:26ч.
ще се наложи на ес да създава по-вече неща. зелените би трябвало да си вървят. русия също ще бъде изолирана по-вече. а сащ ще разделят света още.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Самите Съединени американски щати малко ще 6е поразделят на четири-пет държави08 Ное 2022 11:29ч.
А на така наречен " Европа " политическата карта ще бъде неузнаваема след края на ЕСОТАН
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Както винаги08 Ное 2022 9:53ч.
Както постоянно умна,на галактическо разстояние от западните скучни и омръзнали до погнуса клишета,за всякакви клоунски " полезности " и дрън-дрън.Дачков,пиши за убитият през вчерашния ден граничен служител на реда от мигранти на сектора сред Елхово и Турция!Това е отблъскващ казус,който очевидно няма да е единствен за в бъдеще!Държавата къде е?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Какво ни занимаваш с нашите проблеми........ ТРЯБВА да спасяваме Украйна! Зеленски подреди удари (ядрени, в случай че трябва)!08 Ное 2022 12:29ч.
Че минали орди мигранти през тази територия.. ми да.............. то тъкмо това желае Държавният департамент........... орди към Европа-та! Трябва да стартира събиране по 1000 лв. на човек за укрите, те са значими............. света да отива по дяволите!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати j.jelevban-добър художник08 Ное 2022 13:49ч.
Сега кое е числа кое цифри дали Мария не знае или преводача?Но картинката ясна и всички я виждаме.Бих поспорил,че европейците не осъзнават.Осъзнават и още по какъв начин.Но ''дневника подменен'' т.е. власта им е конфискувана по един или различен метод.И през днешния ден Съединени американски щати марионетки вземат решение вместо Европа и всяка е.страна поотделно.70% от европейските каши го забъркаха британци.Като ''цената на газа'',майдана и така нататък
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати j.jelevban-важното08 Ное 2022 13:58ч.
Че всичко протичащо се е добре планувана СТРАТЕГИЯ в Съединени американски щати и АНГЛИЯ.Планирана и поредно изпълнявана.Стратегия която Русия най-сетне е схванала.Стратегия в която на Европа е отредена ролята на жертва.Колкото по-малка е.държавата и коокото по покрай Русия жертвата ще бъде принесена по- бързо и по безмилосно.Мълчанието на агнетата това сме през днешния ден
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати j.jelevban-агнето08 Ное 2022 14:07ч.
Едва ли ще стане лъв.То по тази причина е култивирано десетилетия.Ние сме на грацита м/у два свята.Единият е жертван.Кой?За мен отговорът е явен.Аморалният!Мисля същия отговор е дал на себе си Н.Мушанов някъде 1940г след посещаване в Германия.Записал го е дневника си.Нацизмат е жертван заради аморалноста си.Оказал се прав.Дано не греша Н.Мушанов с различен ръководител на Народно събрание.А през днешния ден с изключение на аморалност имаме и цялостно незнание.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати j.jelevban--невежесството08 Ное 2022 14:15ч.
Не на агнетата и овцете.Те са ''просветенини'' че ''хуманитарните кланници'' са за свине.Говоря за незнанието на кучетата пазачи.Сложете какъв да е сегашен ръководител на Народно събрание и какъв да е президент до Мушанов и Борис 3 -за тези невежи ми е думата.Стадото би трябвало да избеси кучетата дето го ''пазят''Само по този начин ще оцелее.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани26 Окт 2022130719 Окт 202271608 Ное 20229924 Sep 20222517
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР