Официалният български фенклуб на Манчестър Юнайтед се бори да влезе

...
Официалният български фенклуб на Манчестър Юнайтед се бори да влезе
Коментари Харесай

Фенклубът на Юнайтед в България се бори да влезе в топ 10 в света

Официалният български фенклуб на Манчестър Юнайтед се бори да влезе измежду десетте най-многобройни структури на привъжениците на британския гранд.

Председателят на на фенската организация, която е основана във Велико Търново - Емил Йорданов показа пред OFFNews, че възможностите да се влезе в Топ 10 са изцяло действителни.

" Много прелестно съм сюрпризиран от огромния интерес, който почитателите демонстрираха, както и от многото нови хора, които не престават да се причисляват към футболното ни семейство.

С темпото, в което вървим, считам, че имаме действителни шансове да сме измежду десетте най-големи фенклубове на Манчестър Юнайтед ", показа Йорданов.

Първенци в класацията за най-многобройни членове са фенклубът на Хонг Конг, следван от Скандинавската организация, трети са последователите от южната ни съседка - Гърция.

Кампанията за набиране на нови ентусиасти продължава до 25-ти юли, като досега, броят на родната конструкция е към 300 притежатели на членски карти. 

Любопитното е, че те са е изцяло задоволителни за влизане в челната десетка. Причина за това е разкъсването на фенската маса в другите страни. Пример за това е Аглия, където са регистрирани над 50 организации.  

Фенклубът на " алените дяволи " е учреден през 2009 година, като една от главните му действия е стимулиране на интереса на децата към спорта и постоянно натъртва на благотворителни начинания. 

Припомняме, че преди три месеца от фенклуба проведоха футболен шампионат, в който деца, лишени от наставнически грижи имаха опцията да покажат пристрастеността си към спорта и завоюваха голям брой награди. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР