Официалните преговори за съставяне на правителство започват с разговори по

...
Официалните преговори за съставяне на правителство започват с разговори по
Коментари Харесай

Първи дискусии: За какво се договориха партиите ОБЗОР

Официалните договаряния за сформиране на държавно управление стартират с диалози по браншове. За присъединяване в срещите първата политическа мощ " Продължаваме промяната " (ПП) предложения Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България ".

В идващите пет дни ще има интензивни диалози, разграничени на 18 групи за разискване на секторни политики по 18 тематики и разработване на управническа стратегия. Срещите ще са по четири дневно, с изключение на в събота, когато ще са единствено две. Очаква се макар първичните поръчки за бързо привикване на Народното събрание, президентът Румен Радев да изчака с приключването най-малко на този кръг от съвещания сред четирите партии.

Във вторник политически съвещания започнаха с разискване на главните проблеми и предложенията на партиите за секторите енергетика и стопанска система. Партиите откриха огромно съвпадание на стратегиите си на тематика правораздаване, в това число за наложителното премахване на основния прокурор Иван Гешев, промяна на Висшия правосъден съвет и прокуратурата.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР