Официални преговори за увеличение на заплатите на служителите на МВР

...
Официални преговори за увеличение на заплатите на служителите на МВР
Коментари Харесай

Вижте кога започват полицейските протести

Официални договаряния за нарастване на заплатите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи не са почнали. Единственото, с което разполагаме в този миг е да обявим протестна подготвеност. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по БТВ Валентин Попов, ръководителя на УС на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

"Вчера НСТС се занимаваше с разширение на листата с увеличение на заплатите по браншове. Можеше той да се разшири, добави той.

„ Много сътрудници бяха наградени с парични суми. Може би 1500 чиновници, като премиите варираха от 300 до 600 лв.. Контактуваме доста тясно с министъра, само че все още не сме говорили за заплатите “, не отхвърли Валентин Попов.

„ Стартовата заплата на служител на реда или пожарникар на ниско равнище е 900 лв. плюс дял. Заболели и карантинирани чиновници на Министерство на вътрешните работи има. Настояваме за растеж на заплатите с сред 30 и 40% “, акцентира той.

„ По време на митингите сътрудниците си свършиха съвършено работата. Законът задължава и разрешава на чиновниците да употребяват мощ или помощни средства при избрани условия. Ако надвиши пълномощията си носи с изключение на административна и наказателна отговорност “, съобщи Попов.

„ Нямаме към този момент време да изчакваме. Проявихме задоволително самообладание. Протестите ще стартират при започване на идната седмица “, безапелационен бе ръководителят на синдиката на Министерство на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР