Официалната власт в Турция се намеси пряко в изборите в

...
Официалната власт в Турция се намеси пряко в изборите в
Коментари Харесай

Рашков: Плашили са хората в Кърджалийско, че ще им сменят имената ако не гласуват за ДПС

Официалната власт в Турция се намеси директно в изборите в България, съобщи вътрешния министър Бойко Рашков на брифинг през днешния ден.

На брифинг във ведомството той разгласи, че цялостното държание на турската страна преди и по време на изборите може да се пояснява като сериозна интервенция в изборния развой. Бойко Рашков цитира заглавия в турската преса в доказателство за думите си.

„ Поведението на Турция по време на изборите в България може да се пояснява като интервенция във вътрешните ни работи “, съобщи Рашков. Той сподели още, че в турските медии е имало масирана акция в интерес на претендента за президент от Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. За образец беше даден и рекламен клип на турската телевизия ТРТ, в който се споделя, че „ Желаят турчин да е президент на България “.

Рашков напомни, че в Измир в една секция са дали своят вот 1500 души. Според него това обективно е невероятно.

В Кърджалийско са били популяризирани клюки, че се готви нов Възродителен развой и в случай че локалните турци, не гласоподават за Движение за права и свободи, имената им ще бъдат заменени, сподели още Рашков. " Ва какви времена ни връщат ", попита реторично той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР