Официална церемония по предаване и приемане на отговорностите между 41-ия

...
Официална церемония по предаване и приемане на отговорностите между 41-ия
Коментари Харесай

42-рият български контингент пое мисията си в Афганистан

Официална гала по предаване и приемане на отговорностите сред 41-ия и 42-ия български контингенти, участващи в задачата на НАТО за подготовка, съветване и подкрепяне „ Решителна поддръжка “ в Афганистан, се организира в база „ Летище Баграм “, оповестиха от МО.
Командирите на 41-ия и 42-ия контингент полковник Тодор Тодоров и полковник Павлин Велков в наличието на комисията по ротация подписаха акта за сдаване и приемане на длъжността „ народен пълководец на контингента “.
 Има заплаха талибаните да засилват военните си интервенции в Афганистан Има заплаха талибаните да засилват военните си интервенции в Афганистан
Талибаните могат да засилват военните си интервенции в Афганистан, откакто американските и натовските войски се изтеглят, предизвести...
От името на командващия на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров ръководителят на комисията полковник Георги Манев - шеф на бранш в отдел „ Операции ” на Съвместното командване на силитеот 41-ия контингент за отличното и почтено осъществяване на дилемите.
Към персоналния състав на 42-ия контингент полковник Георги Манев се обърна с пожелания за висок воински дух и професионализъм при осъществяване на функционалните им отговорности в региона на задачата.
Четиридесет и вторият боен контингент е с общ състав до 120 военнослужещи, изпълняващи задания в база „ Летище Баграм “ и в щаба на задачата в Кабул.
Помощник-национален пълководец на контингента е подполковник Тодор Тодоров от състава на Съвместното командване на силите, а пълководец на ротата за защита е майор Милен Проданов от военно формирование 34 840 – Карлово.
 120 военни от България отпътуват за Афганистан 120 военни от България отпътуват за Афганистан
Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов ще взе участие в тържествения обред по изпращане на 42-рия български боен контингент, опред...
Българските военнослужещи извършват задания, сложени от командването на задачата за разполагане и по подкрепяне работата на щаба на задачата в областите специфични интервенции, персонален състав и логистика.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР