Официална пресконференция дадоха зам.-кметът на Община Стара Загора Радостин Танев,

...
Официална пресконференция дадоха зам.-кметът на Община Стара Загора Радостин Танев,
Коментари Харесай

Община Стара Загора и Германо-Българската индустриално-търговска камара ще работят в тясно сътрудничество

Официална конференция дадоха зам.-кметът на Община Стара Загора Радостин Танев, доктор Митко Василев, основен шеф на  Германо-Българската индустриално-търговска камара, доктор Мариана Чолакова, представител на ГБИТК за регион Южен Централен и Почетен консул на Федерална Република Германия и господин Мориц Зайлер, началник на икономическия отдел в Посолството на ФР Германия в България. В нея бяха разисквани бъдещо съдействие, както и взаимни планове за Стара Загора и региона.

„ На извършената по-рано през днешния ден среща успяхме да сложим бъдещи точки за взаимна работа. Отправихме покана към Баварската делегация за посещаване и обмяна на положителни хрумвания и бизнес инициативи. Ще ги срещнем с опциите за вложения ", даде детайлности от работното посещаване на делегацията Танев. Той добави, че следва да се насочат старания към огромна рекламна акция, разкриваща опциите и преимуществата на района.
-->
„ Благодарим за опцията през днешния ден да бъдем дружно с вас и да обменим хрумвания за взаимна работа. Целта на нашето посещаване е да се срещнем с даденостите на района, като сме посетили към този момент Тракийския университет,  както и две евентуални компании за партниране в региона. Можем да кажем, че Стара Загора е значимо и завладяващо място за нас, по тази причина ще се радваме да изградим по-тясно съдействие. Очакваме началото на лятото  идването на бизнес делегация, отпред с министъра на стопанската система, районното развиване и енергетиката на Бавария, като с изключение на град София, ще предложим да бъде посетена и Стара Загора “, разясни доктор Митко Василев.

Г-н Мориц Зайлер показа усещания, че през миналата година Стара Загора е отбелязала 20% растеж на задграничните вложения.

Германо-Българската индустриално-търговска камара е най-голямата двустранна камара в България и част от мрежата на немските външнотърговски камари на повече от 140 местоположения в 92 страни по целия свят. В ГБИТК членуват над 550 немски, български и интернационалните компании и организации.

На конференцията участваха още Георги Симеонов, шеф на Дирекция " Инвестиции и европейски стратегии " в Община Стара Загора, както и Росица Райкова, шеф на отдел „ Инвестиции ".  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР