Официална комуникация между Северна Корея и ООН вдига завесата за

...
Официална комуникация между Северна Корея и ООН вдига завесата за
Коментари Харесай

КНДР вдига завесата, спусната над ситуацията с COVID-19 в страната

Официална връзка сред Северна Корея и Организация на обединените нации подвига завесата за пандемичната конюнктура в КНДР, която продължава да е под сянката на пропагандата. Този път обаче от страната излизат и първите действителни числа.
Хиляди хора са сложени под карантина. Извършват се доставки на храна до южните региони на КНДР, които са под обсада поради разпространяването на инфекцията в страната.

В края на юли е била оповестена най-висока степен на тревога, откакто е бил открит първият доказан случай на инфекцията, оповестяват от списание “TIME”. Жител на град Кесън покрай границата с Южна Корея е показал признаци на COVID-19.

По информация на държавната осведомителна организация водачът Ким Чен-ун е наредил целият град да бъде подложен под карантина. Възможно е диагностицираният с инфекцията мъж да е пътувал до прилежащата страна, преди да се прибере назад в родния си град предишния месец.

Това е първият път, в който Северна Корея публично призна за първи доказан случай на ковид. Спекулациите сега са, че в страната може би към този момент има огнище.

Чуждестранни специалисти също показват големия си песимизъм по отношение на неналичието на случаи на инфекцията в КНДР. Възможно е пропагандната машина да прикрива броя на инфектираните. Освен това, Северна Корея се намира и в изключителна непосредственост до Китай - страната, за която се счита, че е първоизточник на инфекцията, поразира целия свят.

Според отчет на Световната здравна организация, с който разполагат от осведомителна организация “Асошиейтед прес” Северна Корея е оповестила, че под карантина са били сложени 64 от контактните на инфектирания мъж лица. В рамките на 40 дни карантинирани са били още 3 571 души, които са били в контакт с евентуални преносители на болестта.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР