Официален представител на САЩ обяви за твърде вероятно, Иран да

...
Официален представител на САЩ обяви за твърде вероятно, Иран да
Коментари Харесай

САЩ: Твърде вероятно, Иран стои зад новите атаки на танкери в Оманския залив

Официален представител на Съединени американски щати разгласи за " прекомерно евентуално ", Иран да стои зад новите офанзиви на танкери в Оманския залив , оповестява " СиБиЕс Нюз ".

Двата танкера претърпяха произшествия през днешния ден покрай стратегическия Ормузки проток . Това е вторият път за месец, на съществено развалени танкери в района и още веднъж формалните представители на Съединени американски щати побързаха да хвърлят виновността на Иран .

Представител на американската защита съобщи пред Дейвид Мартин сътрудник на СиБиЕс по национална сигурност, че " прекомерно евентуално е Иран да предизвиква тези офанзиви " в четвъртък. Официалният представител отхвърля ирански изказвания, че са избавили екипажите на двата кораба в Оманския залив като " явно подправени ". Той добавя, че американският транспортен съд USS Bainbridge е взел 21 членове на екипажа.
 Два петролни танкера атакувани в Оманския залив Обновена
Два петролни танкера атакувани в Оманския залив

Инцидентът става на фона на напрежението сред Вашингтон и Техеран

Иран твърди , че е изпратил избавителни екипи, които са избавили 44 моряци от двата кораба .

Длъжностното лице изяснява пред Мартин, че е видял известия , че членове на един от екипажите на танкери считат, че са били ударени от торпедо или мина, само че не може да удостовери .

Американските управляващи чакат да възстановят задоволително парчета от офанзивите , с цел да могат да ги проследят до техния източник . Длъжностното лице декларира, че всеки ответен удар от страна на Съединени американски щати ще зависи от доказателствата , установяващи връзките сред Иран и настройките на другите страни от Персийския залив .

След като четири танкера бяха нападнати предишния месец, Саудитска Арабия нямаше предпочитание за възмездие, само че това се промени , добавя СиБиЕс.
 Разследващи упрекват страна за офанзивите против танкерите до ОАЕ
Разследващи упрекват страна за офанзивите против танкерите до ОАЕ

ОАЕ разгласи пред Съвета за сигурност, че офанзивите са осъществени най-вероятно от държавни служби

Представителите на Съединени американски щати, които отблъскват иранските изказвания, че са избавили членове на екипажа . настояват, че членовете на екипажа не са имали избор при " спасяването " и просто са качени ирански транспортен съд . По последна информация, те към момента са в ирански ръце, което е тънка линия сред избавени и арестувани .

Инцидентите са на фона на засиленото напрежение сред Вашингтон и Техеран и са тъкмо в миг, когато както японският министър председател е на посещаване в Иран в опит да възроди дипломацията . Японското министерство на търговията съобщи, че двата кораба в четвъртък са превозвали товар, обвързван с Япония .

Иранският външен министър дефинира офанзивите като подозрителни , като се има поради времето , той написа в " Туитър ", че офанзивите против свързани с Япония танкери са станали по време на другарски диалози на японския министър председател Шиндзо Абе с висшия водач на Иран аятолах Али Хаменеи.

Преди месец беше осъществен бойкот против петролни танкери на пристанище на Обединените арабски емирства . Саудитска Арабия и Съединени американски щати упрекват Иран.
 Организация на обединените нации: Светът не може да си разреши огромен спор в Персийския залив
Организация на обединените нации: Светът не може да си разреши огромен спор в Персийския залив

Силно съдя всяка офанзива против цивилни кораби
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР