Официален мач номер 15 очаква треньора на Левски - Станимир

...
Официален мач номер 15 очаква треньора на Левски - Станимир
Коментари Харесай

Мъри отвя предшествениците си в Левски по още един показател

Официален мач номер 15 чака треньора на Левски - Станимир Стоилов от началото на този сезон. Срещата ще бъде с обичайно неуместният за " сините " съперник Ботев (Пловдив).

Това обаче в допълнение ще стимулира Мъри, който ще търси десета победа през тази акция във всички шампионати. Цифрите сочат, че представянето на 26-кратните първенци до този миг е надалеч по-добро от предходните години, когато още след десетина мача, " сините " почитатели към този момент си правеха сметките дали в крайното класиране тимът ще има силите да се добере до местата, даващи право на присъединяване в европейските клубни шампионати.
 Лъчезар Петров: Горди сме от резултатите, които демонстрира Левски
Лъчезар Петров: Горди сме от резултатите, които демонстрира Левски

" Мъри си прави работата съвършено "

Сега нещата не стоят по този начин. По-оптимистичните последователи даже загатват думичката " първенци ", а зад тези упоритости стоят отличните резултати на Левски под управлението на Стоилов.

За всичките 14 мача през този сезон досега " сините " записаха 9 победи, 2 равенства и 3 загуби. На пръв взор статистиката като че ли не е кой знае какво, само че в действителност е " слънце " спрямо цифрите на предходните наставници на отбора.
 Снимка 588037
Източник:

През кошмарния сезон 2020/2021, когато Левски приключи на 8-о място в efbet Лига и отпадна още на 1/4-финалите за Купата на България, бяха заменени трима треньори. Опитният Георги Тодоров записа 11 мача, в които се поздрави с триумфа 4 пъти. Два мача " сините " приключиха наедно и позволиха 5 загуби.
 Пламен Андреев задминава по цена Николай Михайлов
Пламен Андреев задминава по цена Николай Михайлов

Голям напредък за 17-годишния вратар

С безусловно същата статистика остана и Живко Миланов. Един от обичаните треньори на почитателите - Славиша Стоянович също обаче не съумя да набере скорост по време на втория си престой в тима - 13 мача, от които 5 победи, 4 равенства и 4 загуби.

По-назад във времето, през сезон 2019/2020 Петър Хубчев водеше тима и записа 33 мача. При него не може да се каже, че статистиката е негативна, само че несъмнено е назадоволителна с оглед равнището и претенциите на тим, като Левски - 17 победи, 8 равенства и 8 загуби.
 Снимка 466905
Източник:

За съпоставяне, когато Стоилов пое " сините " при започване на предишния сезон, той записа 30 мача, от които завоюва 19, загуби 5, а 6 срещи приключиха наедно и то в интервал, в който футболистите в тима се брояха на пръсти и занапред се градеше колектив. Финансовата рецесия въобще няма смисъл да бъде споменавана.

Накрая ще прибавим и мощното показване на Славиша Стоянович през сезон 2018/2019, замествайки уволнения ментор на отбора Делио Роси. Словенецът записа 19 мача, в които Левски победи 12 пъти, отстъпи в 5 мача, а две срещи приключиха наедно.
 Снимка 385737
Източник:

Никак нелошо показване, само че би трябвало да напомним, че тогава експертът разполагаше с една дузина качествени футболисти в лицето на Габриел Обертан, Давиде Мариани, Паулиньо, Хали Тиам, Жорди Гомес, Холмар Ейолфсон и други
 Юнайтед Груп купува и европейски призрачен сън на Левски
Юнайтед Груп купува и европейски призрачен сън на Левски

Драган Шолак все по-уверено стъпва на футболния пазар
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР